Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dikasterij-za-biskupe

Profesor Tomáš Halík održao predavanje na tečaju formacije za nove biskupe

Tijekom rujna u prostorijama Sveučilišta Regina Apostolorum u Rimu održavao se godišnji tečaj za novoimenovane i novozaređene biskupe u organizaciji vatikanskog Dikasterija za biskupe. Između ostalih, predavanje pod nazivom „33 teze o Crkvi u vremenu promjene epoha“ održao je mons. Tomáš Halík.

Kardinal Ouellet: Lažne optužbe protiv mene

Prefekt Dikasterija za biskupe kardinal Marc Ouellet u izjavi objavljenoj u petak 19. kolovoza navečer odlučno je demantirao optužbe žene koja ga tereti za seksualno napastovanje. Ako se pokrene građanska istraga, aktivno će sudjelovati u utvrđivanju svoje nevinosti, navodi se u priopćenju.

Kardinal Parolin o Ukrajini, putovanju u Afriku i imenovanju žena u Dikasterij za biskupe

U prigodi predstavljanja knjige „Osjećaj žeđi. Voda između geopolitike, prava, umjetnosti i duhovnosti“, autorice Fauste Speranze, u srijedu 13. srpnja u talijanskom veleposlanstvu pri Svetoj Stolici u Rimu, Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin govorio je o ozbiljnoj krizi vode, koja pogađa ponajviše najsiromašnije zemlje te se osvrnuo i na Ukrajinu, svoje nedavno putovanje u Afriku u ime pape Franje, kao i na imenovanje triju žena na ključne položaje u Rimskoj kuriji, prenio je Vatican News.

Papa najavio da će imenovati dvije žene u Dikasterij za biskupe

Papa Franjo se u razgovoru za novinsku agenciju Reuters, u subotu 2. srpnja, osvrnuo na aktualne događaje u Crkvi i svijetu, prenosi Vatican News. Donosimo treći dio sažetka u kojem se Papa osvrnuo na prisutnost žena u Vatikanu te na reformu Rimske kurije.