Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dikasterij-za-kauze-svetaca

Argumenti HKR-a o kardinalu Franji Kuhariću

Nakon objave Dikasterija za kauze svetaca da od strane Svete Stolice ništa ne priječi pokretanje kauze za proglašenje blaženim i svetim, tema emisije „Argumenti“ Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu 12. lipnja 2024. bila je „Sluga Božji Franjo Kuharić – omiljeni hrvatski kardinal“.

Župnik koji je bio ikona Krista patnika

Prigodom beatifikacije Giuseppea Rossija, prezbitera i mučenika, u nedjelju 26. svibnja, u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novari, kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, izrekao je prigodnu homiliju koja je objavljena na mrežnim stranicama Dikasterija za kauze svetaca. U nastavku donosimo cjelovit prijevod Kardinalove homilije.

"Studium" Dikasterija za kauze svetaca

Na mrežnim stranicama Dikasterija za kauze svetaca predstavljen je program tijekom kojeg se na znanstven način izlaže teologija, povijest i pravo za kauze svetaca, a cilj mu je osposobiti za rad sve one osobe koje će biti uključene u rad tijekom procesa beatifikacija i kanonizacija.

Važnost glasa svetosti u kauzi sv. Rite iz Cascije (2/2)

Kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, održao je predavanje o važnosti glasa svetosti u procesima beatifikacije i kanonizacije prigodom predstavljanja knjige "Il processo di Beatificazione di Santa Rita del 1626" koje je održano u Casciji 17. svibnja. U nastavku donosimo drugi dio prijevoda Kardinalovog predavanja koje je objavljeno na stranicama Dikasterija za kauze svetaca.

Važnost glasa svetosti u kauzi sv. Rite iz Cascije (1/2)

Kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, održao je predavanje o važnosti glasa svetosti u procesima beatifikacije i kanonizacije prigodom predstavljanja knjige "Il processo di Beatificazione di Santa Rita del 1626" koje je održano u Casciji 17. svibnja. U nastavku donosimo prvi dio prijevoda Kardinalovog predavanja koje je objavljeno na stranicama Dikasterija za kauze svetaca.

1 2 3 4