Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dikasterij-za-kler

Pozvani biti radosni

Približavajući se Svjetskom danu molitve za zvanja (4. vazmena nedjelja), za izdanje lista „L`Osservatore Romano“ od 17. travnja, Andrea Monda, ravnatelj toga lista, razgovarao je s kardinalom Lazzarom You Heung-sikom, prefektom Dikasterija za kler. U nastavku donosimo cjelovit prijevod razgovora.

Novi dizajn mrežne stranice Dikasterija za kler

Mrežna stranica dostupna je na engleskom i talijanskom jeziku, a na njoj će se objavljivati vijesti, razne inicijative, ali i svjedočanstva, a stranica je objavljena tijekom održavanja međunarodne konferencije za formaciju svećenika, objavio je "Vatican News" na svojim mrežnim stranicama.

Međunarodna konferencija o formaciji svećenika u Vatikanu

Dikasterij za kler, u suradnji s Dikasterijem za evangelizaciju, odjelom za početnu evangelizaciju i nove partikularne Crkve te Dikasterijem za istočne Crkve, organizira od 6. do 10. veljače Međunarodnu konferenciju za trajnu formaciju svećenika pod geslom „Raspiruj milosni dar Božji koji je u tebi“ (2 Tim 1,6), izvijestio je Vatican News.

Dikasterij za kler pozvao sve španjolske biskupe u Rim

Susret španjolskih biskupa održat će se u utorak, 28. studenog 2023. u Rimskoj kuriji, objavila je u ponedjeljak, 30. listopada 2023. Španjolska biskupska konferencija na kraju izvanredne opće skupštine, izvijestila je KNA.

Novi pročelnik Dikasterija za kler o svećeništvu

Gost intervjua u novome broju Glasa Koncila je korejski nadbiskup Lazarus You Heung-sik, pročelnik Dikasterija za kler, koji je u Zagrebu predvodio euharistijsko slavlje u povodu proslave zaštitnice grada Majke Božje od Kamenitih vrata.