Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dikasterij-za-laike-obitelj-i-zivot

Papa: Laici nisu „gosti“ u Crkvi; treba ih više cijeniti u njihovim vještinama

Sveti Otac primio je u subotu 18. veljače u audijenciju predsjednike i referente vijećā za laike biskupskih konferencija, sudionike konferencije „Pastiri i vjernici laici – pozvani na zajednički hod“ koju je organizirao Dikasterij za laike, obitelj i život. Na kongresu su sudjelovali i hrvatski predstavnici, predsjednik Vijeća za laike HBK dubrovački biskup Roko Glasnović i tajnica Ureda za laike Marija Žebec.

Objavljena tema 2. svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba

Dikasterij za laike, obitelj i život objavio je da će tema 2. svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, koji će biti obilježen u nedjelju 24. srpnja 2022., biti „Rod donose i u starosti“ (Psalam 92, 15), objavio je 15. veljače Tiskovni ured Svete Stolice.

VIDEO Nova kampanja „Ja sam Crkva“

Dikasterij za laike, obitelj i život povodom Svjetskog dana osoba s invaliditetom pokreće kampanju #IamChurch – „Ja sam Crkva“. Od 6. prosinca će se kroz pet tjedana objavljivati videosvjedočanstva iz različitih dijelova svijeta o tome što znači imati invaliditet i služiti Crkvi, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Incijative Papinskog vijeća za Godinu posvećenu obitelji Amoris laetitia

Papinsko vijeće za laike, obitelj i život predložilo je duhovne, pastoralne i kulturne inicijative kojima želi poduprijeti župe, biskupije, sveučilištā i udruge u slavlju Godine posvećene obitelji „Amoris laetitia“, koju je papa Franjo najavio 27. prosinca, objavio je Vatican News.

1 2