Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: diplomatski-odnosi

Papa primio mongolske budiste

Sveti Otac Franjo primio je u subotu 28. svibnja budističku delegaciju iz Mongolije i to je prvi put da jedno takvo izaslanstvo dolazi u posjet Papi 30 godina nakon uspostave diplomatskih odnosa sa Svetom Stolicom, izvijestio je Vatican News.

Održan susret Vijeća kardinala

Vijeće kardinala sastalo se od 21. do 23. veljače u Vatikanu, da bi razgovaralo o najvažnijim temama za Svetu Stolicu i njezino poslanje, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo napisao proslov novoj knjizi Benedikta XVI. o Europi

Talijanski nakladnik Cantagalli je 16. rujna 2021. izdao novu knjigu Benedikta XVI. Istinska Europa – Identitet i poslanje, kao treći svezak u nizu Izabrani tekstovi, u povodu 50. obljetnice uspostave diplomatskih veza Svete Stolice i Europske unije. Proslov je napisao papa Franjo, objavila je Crkva na kamenu.

Promjene u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu

Dosadašnji drugi savjetnik u Apostolskoj nuncijaturi u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Stanisław Błachowiak u srijedu 1. srpnja dobio je odluku kojom se premješta iz Zagreba u Rim u Državno tajništvo Svete Stolice u Odjel za odnose s državama koji je među ostalim zadužen za diplomatske odnose Svete Stolice s drugim državama, sklapanje konkordata i drugih sporazuma, kao i za koordinaciju aktivnosti nuncija s lokalnim vladama.