Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: don-duliano-trdic

U Svetištu Gospe Sinjske održan Dan obitelji Krvi Kristove

U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske održan je, u subotu 22. travnja, Dan obitelji Krvi Kristove na kojem se okupilo 45 sestara Klanjateljica Krvi Kristove, tri Misionara Krvi Kristove, oko 500 suradnika te članovi Zajednica Krvi Kristove iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Dubrovnik: Dr. Trdić održao predavanje „Odgoj u slobodi“

Predavanje „Odgoj u slobodi“ održano je u ponedjeljak 20. veljače u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku u organizaciji Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije u sklopu 16. Tjedna psihologije u Hrvatskoj. Predavač je bio don dr. sc. Đuliano Trdić, liječnik i specijalist dubinske psihologije te rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu.

Predavanje dr. Trdića: „Svećenik kao dušobrižnik“

„Svećenik kao dušobrižnik“, naslov je predavanja kojeg je dubrovačkim svećenicima u ponedjeljak 20. veljače u samostanu sv. Klare u sklopu 16. Tjedna psihologije u Hrvatskoj održao dr. sc. don Đulijano Trdić, liječnik i specijalist dubinske psihologije na službi rektora Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu.

Održan Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak, 2. veljače u Dvorani Juran i Sofija u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje „Duhovnost zajedništva u svećeničkoj službi“ održao je vlč. Đuliano Trdić, rektor Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu.

Proslava Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije – zaštitnice Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu

Centralno bogoslovno sjemenište u Splitu proslavilo je u četvrtak, 8. prosinca svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u čast svoje nebeske zaštitnice, koja svojim majčinskim zagovorom već više od sto godina vjerno prati bogoslove CBS-a na putu prema svećenstvu. Tom prigodom, svečano misno slavlje u kapeli CBS-a predvodio je riječki nadbiskup i nekadašnji rektor splitske bogoslovije, mons. Mate Uzinić.

Svetkovina sv. Franje proslavljena u Šibeniku

U crkvi sv. Frane u Šibeniku, Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, 4. listopada svečano je proslavljena svetkovina naslovnika i zaštitnika crkve i samostana franjevaca konventualaca, sv. Franje Asiškoga.

1 2