Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: don-marko-dokoza

Stručni skup „Služenje bolesnima“ u Zadru

Na stručnom skupu „Služenje bolesnima u 21. st.“ u petak, 9. veljače, u dvorani sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru, don Marin Batur izlagao je o sakramentu bolesničkog pomazanja, a don Marko Dokoza opisao je svoje iskustvo rada kao bolničkog kapelana u Psihijatrijskoj bolnici na Ugljanu.

Proslavljena Kuzminja u Banju

župa Banj, najmanja župa na otoku Pašmanu, proslavila je u utorak 26. rujna 2023. svetkovinu nebeskih zaštitnika, sv. Kuzme i Damjana.

Održan prvi ljetni oratorij u Lukoranu

Župa sv. Lovre u Lukoranu na otoku Ugljanu u suradnji s Hrvatskom salezijanskom provincijom organizirala je prvi ljetni oratorij za osnovnoškolsku djecu koji je održan od 11. do 14. srpnja.

Uočnica svetkovine sv. Ivana Krstitelja na Mulinama

U predvečerje svetkovine sv. Ivana Krstitelja, ugljanska Župa Uznesenja bl. Djevice Marije s hodočasnicima iz Lukorana, Banja i drugih mjesta otoka Ugljana i Pašmana proslavila je spomen sv. Ivana Krstitelja u Mulinama na otoku Ugljanu.

Proslavljen sv. Ante u Malom Lukoranu na Ugljanu

Vjernici središnjeg dijela otoka Ugljana hodočastili su u utorak 13. lipnja sv. Anti u Mali Lukoran u kapelicu uz more gdje se smjestio kip sveca. Misno slavlje predvodio župnik Župe sv. Lovre u Kalima i Župe Obraćenja sv. Pavla u Kukljici don Marko Vujasin.

Provaljeno u župni ured u Ugljanu

Zasad nepoznati počinitelj provalio je u nedjelju 30. travnja 2023. u Ugljanu u župni ured crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije odakle je otuđio novac, objavio je portal Zadarski.hr.

1 2