Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-denis-baric

Iz tiska izišao novi broj časopisa „Lađa“

Prvi broj Časopisa za promicanje religioznog odgoja i vrjednota kršćanske kulture „Lađa“ u 2024. godini objedinjuje tekstove pod zajedničkom temom „Suvremene moralne dvojbe“.

Održan Teološko-pastoralni seminar Riječke metropolije

Sinodalnost Crkve bila je tema Teološko-pastoralnog seminara Riječke metropolije koji je održan u srijedu 28. rujna u dvorani Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci u organizaciji Metropolitanskog pastoralnog instituta.

Spomen na mons. Matiju Stepinca

U župnoj crkvi Sv. Petra, ap. u Zagrebu u srijedu 16. veljače na večernjoj misi vjernici su se posebno spomenuli 11. obljetnice smrti dugogodišnjeg župnika mons. Matije Stepinca.

Doc. dr. Denis Barić za Kanu: Sinoda je proces koji ne živi odvojeno od ostatka vjernika

Za novi broj Kane glavna urednica Maja Petranović razgovarala je s tajnikom Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, prebendarom Prvostolne crkve zagrebačke, doc. dr. sc. Denisom Barićem koji se vrlo detaljno osvrnuo na aktualnu temu, govoreći što je to sinoda, kako funkcionira, što papa Franjo želi potaknuti, kamo sinodalnost može odvesti Crkvu i koliko će biti prihvaćena u nas u kontekstu promjene mentaliteta na koji smo pozvani.

Dr. Barić o kerygmi u izgradnji autentičnosti

Profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu dr. Denis Barić održao je predavanje „Kerygma u izgradnji autentičnosti“ u četvrtak 30. siječnja na 60. teološko-pastoralnom tjednu u Zagrebu.