Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-josip-grbac

Predstavljena knjiga „Promjene vrijednosnog sustava u demokratskoj Hrvatskoj”

Knjiga „Promjene vrijednosnog sustava u demokratskoj Hrvatskoj” predstavljena je u utorak, 16. svibnja, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, a objavili su je Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Kršćanska sadašnjost. Riječ je o petoj knjizi međunarodnog projekta istraživanja europskih vrijednosti u kojem sudjeluje 38 država, a Hrvatska je u njemu od 1997. godine.

Predstavljena dva nova izdanja KS-a i KBF-a u Zagrebu

Kršćanska sadašnjost i Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizirali su u srijedu 1. veljače predstavljanje knjiga "Hrvatski vremeplov. Teološko etička promišljanja o hrvatskoj zbilji autora Josipa Grbca", i "Sve provjeravajte: dobro zadržite! (1 Sol 5, 21) Kršćanska etika u dijalogu sa suvremenim svijetom (zbornik radova u čast prof. dr. sc. Josipa Grbca u povodu 65. godine života", u dvorani Vijenac.

Predstavljanje knjiga preč. Josipa Grbca

Preč. dr. sc. Josip Grbac, svećenik, profesor, moralist i kolumnist predstavio je u Rijeci 12. svibnja dvije knjige, objavljene prigodno uz 65. obljetnicu njegova života.

Neka nam uspomena na mons. Heka bude nadahnuće

U godini obilježavanja 20. obljetnice tragične pogibije mons. Antuna Heka u Pazinskom kolegiju prof. dr. sc. Josip Grbac održao je 17. ožujka predavanje o tom istarskom velikanu, o suradnji i prijateljevanju s njim.

Dr. Grbac: „Politika u službi općeg dobra“

Prof. dr. sc. Josip Grbac s Teologije u Rijeci održao je predavanje „Politika u službi općeg dobra“ na simpoziju „Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo“ u četvrtak 23. rujna u Zagrebu.

Predstavljen zbornik u povodu 65. obljetnice života dr. Josipa Grbca te zbirke njegovih kolumni

Zbornik „Sve provjeravajte: dobro zadržite!“(1 Sol 5,12): Kršćanska etika u dijalogu sa suvremenim svijetom“, izdan u prigodi 65. obljetnice života prof. dr. sc. Josipa Grbca, koji je uredio prof. dr. sc. Jerko Valković i zbirka kolumni „Hrvatski vremeplov: teološko-etička promišljanja o hrvatskoj zbilji“ autora prof. dr. sc. Josipa Grbca predstavljeni su u četvrtak, 20. svibnja u Umagu u Kazališnoj dvorani „Antonio Coslovich“. O knjizi su govorili prof. dr. sc. Jerko Valković s Hrvatskog katoličkog sveučilišta te, uime izdavača, Izdavačke kuće Kršćanska sadašnjost, vlč. Anton Šuljić.

Objavljen zbornik u povodu 65. obljetnice života dr. Josipa Grbca

Zbornik „Sve provjeravajte: dobro zadržite! (1 Sol 5,21). Kršćanska etika u dijalogu sa suvremenim svijetom“ objavljen je u Kršćanskoj sadašnjosti u povodu 65. obljetnice života prof. dr. Josipa Grbca, redovitog profesora na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, svećenika Porečke i Pulske biskupije i višegodišnjeg nastavnika na Teologiji u Rijeci.

1 2