Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-juraj-batelja

U Sisku predstavljena knjiga dr. Batelje „Žrtve obavijene šutnjom“

Predstavljanje nove knjige dr. Jurja Batelje „Žrtve obavijene šutnjom – svjedočanstva patnika s Križnog puta“ održano je u četvrtak, 28. svibnja u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu su predstavili recenzent dr. Josip Jurčević i autor, a predstavljanju je nazočio i sisački biskup Vlado Košić koji je napisao predgovor.

Dr. Batelja predstavio knjigu svjedočanstava patnika s Križnog puta

Mons. dr. Juraj Batelja je u „Aktualnom“ Hrvatskoga katoličkog radija urednice Tanje Maleš predstavio svoju novu knjigu „Žrtve obavijene šutnjom – svjedočanstva patnika s Križnog puta“ koja donosi svjedočanstva petnaestorice sudionika Križnoga puta koji su preživjeli bleiburšku tragediju. Knjiga prenosi tegobna iskustva koja su preživjeli prikrivali pred vlastitim roditeljima, znancima, bračnim parom i vlastitom djecom jer su se bojali da će ih, ako za njih sazna, represivni komunistički režim podvrgnuti novim mukama.

Predstavljena knjiga "Kardinal Alojzije Stepinac: Posljednje propovijedi iz sužanjstva, od Božića 1959. do Svijećnice 1960."

Knjiga "Kardinal Alojzije Stepinac: Posljednje propovijedi iz sužanjstva, od Božića 1959. do Svijećnice 1960." dr. sc. Jurja Batelje, predstavljena je u utorak, 17. prosinca u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu. O knjizi su govorili dr. sc. Ivan Bodrožić sa zagrebačkog KBF-a, dr. sc. Claudia Stahl, autorica knjige o bl. Alojziju Stepincu na njemačkom jeziku te autor knjige. Predstavljanju je nazočio i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.