Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-sc-jakov-rada

U „Argumentima“ HKR-a najavljen 63. Teološko-pastoralni tjedan

„Crkva u službi otpornosti pojedinaca i zajednica“, tema je 63. Teološko-pastoralnog tjedna (TPT) koji će od 24. do 26. siječnja biti održan u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. O tome se govorilo i u „Argumentima“ HKR-a 19. siječnja.

Roditelji sjemeništaraca na susretu s odgojiteljima na Šalati

Na treću nedjelju došašća – nedjelju „Gaudete – Radujte se!“,  11. prosinca, održao se tradicionalni predbožićni susret roditelja sjemeništaraca sa sjemenišnim odgojiteljima u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

Mjesečni susret svećenika Varaždinske biskupije

Mjesečni susret svećenika Varaždinske biskupije održan je u ponedjeljak, 10. listopada u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra u Varaždinu na kojem je sudjelovao i biskupom Bože Radoš. Gost susreta bio je dr. sc. Jakov Rađa, koji je govorio o temi "Svećenik pred izazovima današnjega društva".

U Gornjem Prekrižju proslavljen blagdan sv. Mihaela

U Župi sv. Mihaela i sv. Ane u Gornjem Prekrižju, u četvrtak, 29. rujna, na blagdan sv. arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela, svečanu misu slavio je vlč. dr. Jakov Rađa, profesor fundamentalne teologije na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i povjerenik za duhovna zvanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji u zajedništvu svećenika Jastrebarskog dekanata i šire.

Argumenti HKR-a o preobrazbi svećeništva u promjeni epohe

Ususret 62. teološko-pastoralnom tjednu (TPT), koji će se održati u Zagrebu od 25. do 27. siječnja o temi preobrazbe svećeništva u promjeni epohe, u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija 18. siječnja bilo je govora o promjenama u svećeničkom i vjerničkom poslanju, krizi kršćanskog identiteta kao i o mjestu svećenika i redovnika u svijetu.

Đakoni posjetili urede i ustanove Hrvatske biskupske konferencije

Polaznici Đakonske pastoralne godine koja se održava u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu posjetili su 10. studenoga urede i ustanove Hrvatske biskupske konferencije. Ustroj HBK predstavio im je generalni tajnik dr. sc. vlč. Krunoslav Novak; poslanje Hrvatskog Caritasa predstavila je zamjenica ravnatelja Hrvatskog Caritasa Suzana Borko, mr., a rad Hrvatske katoličke mreže glavni urednik dr. sc. Siniša Kovačić.

Korizmena duhovna obnova svećenika Požeške biskupije

Dijecezanski i redovnički svećenici i đakoni, djelatni u Požeškoj biskupiji okupili su se 8. ožujka u Požegi na korizmenu duhovnu obnovu, koju je predvodio Jakov Rađa, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu i profesor na katedri fundamentalne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

1 2