Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-sc-jakov-rada

Održan treći nacionalni susret projekta „Evo me“

Treći nacionalni susret projekta „Evo me“, koji pomaže mladima prepoznati vlastitu vrijednost i ostvariti životni poziv – održan je 2. ožujka u prostoru pored crkve Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu. Tema susreta bila je „Nitko nije otok: zajednica kao odgovor na izazove mladih“.

Posljednji dan trodnevnice uoči svetkovine sv. Maura u Poreču

Posljednjega dana trodnevnice uoči svetkovine sv. Maura, u ponedjeljak 20. studenoga 2023., misu u porečkoj katedrali predslavio je preč. Jakov Rađa, propovjednik zagrebačke katedrale i Povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva Zagrebačke nadbiskupije.

Drugi dan trodnevnice uoči svetkovine sv. Maura u Poreču

Drugi dan trodnevnice uoči svetkovine sv. Maura, u nedjelju 19. studenoga u porečkoj je katedrali predvodio preč. Jakov Rađa, katedrali propovjednik zagrebačke katedrale i Povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotora kršćanskih poziva Zagrebačke nadbiskupije.

Mala Gospa proslavljena u zagrebačkom Stenjevcu

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkom Stenjevcu proslavljen je, u petak 8. rujna, blagdan rođenja Blažene Djevice Marije. Misno slavlje je predvodio vlč. Jakov Rađa, viši asistent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

336. obljetnica izbora svetog Josipa za zaštitnika hrvatskog naroda

Hrvatski sabor izabrao je 9. i 10. lipnja 1687. svetog Josipa za nebeskog zaštitnika hrvatskog naroda. Ta će se 336. obljetnica slaviti u subotu 10. lipnja 2023. misom u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu koju će predvoditi dr. sc. Jakov Rađa, profesor na zagrebačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

U „Argumentima“ HKR-a najavljen 63. Teološko-pastoralni tjedan

„Crkva u službi otpornosti pojedinaca i zajednica“, tema je 63. Teološko-pastoralnog tjedna (TPT) koji će od 24. do 26. siječnja biti održan u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. O tome se govorilo i u „Argumentima“ HKR-a 19. siječnja.

1 2