Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-vladimir-dugalic

Počeo znanstveni skup „Đakovačko-osječka crkvena pokrajina: Povijesno-pravno-pastoralni značaj njezinog osnutka“

U prostorima Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu 6. srpnja započeo je znanstveni skup na temu „Đakovačko-osječka crkvena pokrajina - Povijesno-pravno-pastoralni značaj njezinog osnutka“, kojeg su organizirali Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Đakovačko-osječka nadbiskupija, Požeška biskupija i Srijemska biskupija.

Požega: Susret djelatnika katoličkih škola posvećen identitetu učitelja

Prije početka nastave drugoga polugodišta 11. siječnja u organizaciji Ureda za katoličke škole u Požegi održan je susret djelatnika katoličkih škola Požeške biskupije predvođenih ravnateljima iz Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole u Požegi, Katoličke klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole u Virovitici te iz Katoličke osnovne škole u Novskoj.

Peta korizmena tribina u Vikarijatu Osijek

„Teologija tijela sv. Ivana Pavla II. i bračno darivanje“ bila je tema pete korizmene tribine iz ciklusa „Teologija tijela“ koja se 10. travnja održala u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek. Tribinu je organizirao Institut za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“, a o temi je govorio predstojnik Instituta i dekan KBF-a u Đakovu izv. prof. dr. Vladimir Dugalić.

Predstavljen zbornik o demografskom stanju istočne Hrvatske

„Kamo ide istočna Hrvatska? Demografsko stanje, traženje izlaska iz krize“ naslov je zbornika koji je predstavljen u ponedjeljak 8. travnja u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek. Predstavljanje je organizirao Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Đakovu, KBF-a u Đakovu te Institut za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.".

1 2