Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: drugi-vatikanski-sabor

Vrijeme korizme (II)

Donosimo drugi dio prikaza učenja Crkve o liturgijskom vremenu korizme, počevši od vremena Drugoga vatikanskog sabora, koji je pripremio vlč. Tomislav Hačko.

Papa: Sakralnu arhitekturu trebaju nadahnjivati učenja Drugog vatikanskog koncila

U poruci papinskim akademijama u povodu XXVI. svečanog javnog zasjedanja održanog u utorak 14. ožujka, papa Franjo govorio je o načinu na koji se trebaju projektirati i graditi bogoštovna mjesta te dodijelio nagrade prijedlozima za projekte svetih mjesta sa „suvremenim arhitektonskim jezikom“, izvještava Vatican News.

Vrijeme korizme (I)

Donosimo prvi dio prikaza učenja Crkve o liturgijskom vremenu korizme, počevši od vremena Drugoga vatikanskog sabora, koji je pripremio vlč. Tomislav Hačko.

Predsjednik HBK uputio zahvalu i čestitku mons. Devčiću i mons. Uziniću

Nakon što je Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj priopćila 11. listopada da je papa Franjo prihvatio odreknuće od službe riječkog nadbiskupa metropolita Ivana Devčića, čime je upravljanje Riječkom nadbiskupijom preuzeo mons. Mate Uzinić, predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio im zahvalu i čestitku. Pismo prenosimo u cijelosti.

Reformator na papinskom prijestolju: Sveti Pavao VI. izmijenio je Crkvu

Danas je 125. rođendan svetog koncilskog pape Pavla VI. Modernizirao je Katoličku Crkvu kao rijetko koji drugi papa. Unatoč tome, neki kritičari ili pobornici ga reduciraju na njegovo „ne“ kontracepciji, piše Christoph Schmidt za Katholische Nachrichten-Agentur (KNA).

Raspored liturgijskih slavlja koja će predvoditi papa Franjo

Putovanje u Kazahstan, apostolski pohod Materi i kanonizacija dvojice blaženika, kao i obilježavanje 60. obljetnice Drugoga vatikanskog koncila. Raspored je to Svetog Oca u nadolazećim mjesecima, koji je objavio Tiskovni ured Svete Stolice, a prenosi Vatican News.

1 2