Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: druzba-sestara-milosrdnica-sv-vinka-paulskog

Proslavljena 125. obljetnica dolaska sestara milosrdnica u Varaždin

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog - Zagreb proslavila je 125. obljetnicu dolaska u Varaždin svečanim euharistijskim slavljem u nedjelju 19. studenog u crkvi Dobrog Pastira u Varaždinu, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Otkrivena spomen-ploča mučenicama iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog

U povodu obilježavanja 150. obljetnice dolaska sestara milosrdnica u Mariju Bistricu i 75. obljetnice djelovanja sestara u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, u nedjelju, 29. listopada 2023. nakon misnog slavlja, otkrivena je u Mariji Bistrici spomen-ploča  mučenicama iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

150. obljetnica dolaska sestara milosrdnica u Banju Luku

Milosrdnice Provincije Majke Divne – Sarajevo su na Misijsku nedjelju 23. listopada misom i akademskim činom u banjolučkoj župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije, koja se nalazi pokraj njihovoga samostana u središtu grada, proslavile 150. obljetnicu dolaska svojih sestara u grad na Vrbasu i njihova djelovanja u službi milosrdne ljubavi slijedeći karizmu svog utemeljitelja sv. Vinka Paulskoga, izvijestila je KTA.

Blagdan sv. Vinka Paulskog u Herceg Novom

Družba sestara milosrdnica u Herceg Novom sa župljanima i štovateljima sv. Vinka Paulskog proslavila je blagdan nebeskog zaštitnika i utemeljitelja Družbe u samostanskoj crkvi Sv. Antuna u utorak 27. rujna, objavljeno je na mrežnoj stranici Kotorske biskupije.

1 2