Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: episkop-jovan-culibrk

Biskup Škvorčević primio episkopa Jovana

Predsjednik Biskupske komisije HBK za ekumenizam požeški biskup Antun Škvorčević primio je u srijedu 25. listopada u Biskupskom domu u Požegi pakračko-slavonskog episkopa Jovana, u čijoj su pratnji bili pakrački paroh Aleksandar Crnogorac i đakon Milan Tomašević.

Administrator Zagrebačko-ljubljanske eparhije Kiril posjetio biskupa Škvorčevića

Predsjednik Biskupske komisije za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije požeški biskup Antun Škvorčević primio je u Biskupskom domu u Požegi, u petak 7. srpnja 2023. primio imenovanog zagrebačko-ljubljanskog administratora, buenosaireskog i južno-centralnoameričkog episkopa Kirila Bojovića u pratnji pakračko-slavonskog episkopa Jovana.

Biskup Škvorčević primio episkopa Jovana

Prigodom Duhova, svetkovine ekumenske molitve za jedinstvo kršćana, 25. svibnja 2022. susreli su se u Biskupskom domu u Požegi predsjednik Biskupske komisije Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam požeški biskup Antun Škvorčević i pakračko-slavonski episkop Jovan.

Međureligijska molitva u Jasenovcu

Na Dan obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika u Požeškoj biskupiji u petak 26. ožujka u Spomen području Jasenovac održava se međureligijska molitva u organizaciji Požeške biskupije. (kraća verzija)

Središnje ekumensko molitveno slavlje Požeške biskupije u Pakracu

U okviru Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana, koja traje od 18. do 25. siječnja na temu „Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda“, središnje ekumensko molitveno slavlje Požeške biskupije održano je 23. siječnja u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Pakracu.

Biskup Škvorčević primio pakračko-slavonskog episkopa Jovana

Prije svetkovine Bogojavljenja po Gregorijanskom kalendaru te Badnjaka i Božića po Julijanskom kalendaru u Biskupskom domu u Požegi u utorak 5. siječnja susreli su se predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog požeški biskup Antun Škvorčević, te pakračko-slavonski episkop Jovan Ćulibrk.

1 2