Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević primio episkopa Jovana

Požega (IKA)

Prigodom Duhova, svetkovine ekumenske molitve za jedinstvo kršćana, 25. svibnja 2022. susreli su se u Biskupskom domu u Požegi predsjednik Biskupske komisije Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam požeški biskup Antun Škvorčević i pakračko-slavonski episkop Jovan.

Prigodom Duhova, svetkovine ekumenske molitve za jedinstvo kršćana, 25. svibnja 2022. susreli su se u Biskupskom domu u Požegi predsjednik Biskupske komisije Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam požeški biskup Antun Škvorčević i pakračko-slavonski episkop Jovan

Episkop Jovan izvijestio je biskupa Škvorčevića o zasjedanju Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne Crkve, održanom u Beogradu od 14. do 20. svibnja 2023., i predstavio izabranog administratora Mitropolije zagrebačko-ljubljanske episkopa Kirila Bojovića.

Razmotrili su i neka aktualna pitanja iz odnosa dviju Crkava u Hrvatskoj te određene pastoralne probleme, povezane s društvenim procesima u svijetu i kod nas. I tom prilikom požeški biskup i pakračko-slavonski episkop složili su se da je kultura susreta i dijaloga, međusobno uvažavanje, poštovanje, povezanost i djelovanje s evanđeoskih polazišta od osobitog značenja za međusobne odnose da bi se izbjegle zamke podjela i nepovjerenja, te se moglo izvršiti duhovno poslanje u društvu.

U episkopovoj pratnji bili su đakon Milan Tomašević i podđakon Ratko Radanović.