Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: evangelicka-crkva

Mons. Ivan Ćurić nazočio evangeličkom svečanom bogoslužju povodom Dana reformacije

Svečanim središnjim bogoslužjem koje je u nedjelju, 30. listopada, u crkvi evangeličke Crkvene općine Osijek predvodila dr. sc. Svetlana Vojnić Feldi, župnica crkvene općine Soljani, Evangelička crkva u Republici Hrvatskoj (ECRH) proslavila je u ekumenskom zajedništvu Dan Reformacije i ujedno 505 godina Reformacije. Svečanosti se pridružio mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije, te jerej Srpske pravoslavne Crkve Vukašin Cvetojević.

Biskup Košić primio predstavnike Evangeličke Crkve

Sisački biskup Vlado Košić primio je u petak, 3. prosinca u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku pastoricu Evangeličke crkvene Općine u Kutini Elinu Braz de Almeida, izvršnog direktora Medijske misije Sanansaattajat Evangeličke Crkve u Finskoj Artoa Antturia, savjetnika Misije Timoa Reuhkala te pastoricu u mirovini i bivšu generalnu vikaricu Evangeličke Crkve u Hrvatskoj Seiju Uimonen.

Bogoslužje u Svjetskoj molitvenoj osmini kod osječkih evangelika

Tradicionalno u ekumenskom hodu svjetske Molitvene osmine za jedinstvo kršćana u Osijeku sudjeluje i Evangelička Crkva koja je i u izvanrednim pandemijskim okolnostima održala 23. siječnja večernje bogoslužje u svom crkvenom prostoru u Gornjem gradu bez nazočnosti predstavnika kršćanskih Crkava i zajednica vjernika laika.