Budi dio naše mreže
Izbornik

Evangelici u Rijeci prigodnim darom zahvalili rektoru katedrale sv. Vida na prostoru za bogoslužje

Rijeka (IKA)

Pastorica Evangeličke crkve u Rijeci, Melanie Ivančević, uručila je u četvrtak 15. travnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci rektoru katedrale sv. Vida i povjereniku za ekumenizam i dijalog Riječke nadbiskupije mons. dr. Matiji Matičiću, prigodan dar u znak zahvale za prostor za bogoslužje koje je Evangeličkoj Crkvi ustupila riječka prvostolnica.

Riječ je o katedralnom prostoru koji se nalazi u neposrednoj blizini riječke prvostolnice i kojega za potrebe nedjeljnih slavlja Večere Gospodnje već dvije godine koriste riječki evangelici. “Ovo je konkretan primjer naših ekumenskih i bratsko-sestrinskih odnosa, kao i vrlo bliske suradnje. Hvala našoj braći i sestrama u Kristu što su nam dali ‘krov nad glavom’ kada ga nismo imali i kojega smo trebali. Prije dvije godine, u jednom trenutku života evangeličke zajednice, ostali smo bez prostora i tada nam je pomogao mons. Matičić ustupivši nam katedralne prostore za naša bogoslužja”, poručila je pastorica Ivančević.

Mons. Matičić izrazio je radost zbog susreta s pastoricom Evangeličke Crkve kazavši kako se u ekumenskom hodu riječkih kršćanskih Crkava i zajednica rodilo njihovo dugogodišnje prijateljstvo. “Kada se tražilo rješenje za prostor, nijednog trenutka nisam dvojio da se naš katedralni prostor stavi u službu Božju i Božjega naroda, bez obzira kako taj narod možda drukčije vjeruje. Svi smo na istom, zajedničkom putu, jer imamo istu Glavu – Krista, i drago mi je da možemo surađivati. Ekumenizam u Rijeci ne događa se samo u Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana, nego kroz cijelu godinu kroz različite konkretne projekte”, poručio je mons. Matičić.

Rektoru riječke prvostolnice pastorica Evangeličke Crkve uručila je ručni rad na drvetu s tekstom: “Jedno tijelo i jedan Duh… jedan Gospodin i jedna vjera… Jedan Bog.. (Ef 4,1 6) Dragi Matija, hvala Ti što si svojim dobrim djelima prema nama ovaj duh učinio djelatnim. Evangelička crkva Rijeka 2019.”