Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-matija-maticic

Rijeka: Blagoslov u podne građana i grada

Rektor katedrale Sv. Vida mons. dr. Matija Matičić dok traje pandemija COVID-19, svaki dan uključujući i nedjelju u 11.30 sati sam slavi misu u zatvorenoj katedrali i poziva sve čije su upisane misne nakane u katedrali te sve iz zajednice da se pridruže u duhu i molitvi u to vrijeme.

S moćnom našom suzaštitnicom Gospom Žalosnom protiv Covida-19

Na balkonu katedralne kurije, u predvečerje utorka 31. ožujka rektor katedrale Sv. Vida u Rijeci mons. dr. Matija Matičić postavio je suzaštitnicu katedrale BDM Žalosnu na vidljivo mjesto osvijetljenu kako bi se svi građani koji prolaze vozilom ili pješke mogli pomoliti.

Online Križni put uz postaje u katedrali sv. Vida

Biskupski vikar za pastoral i rektor katedrale Sv. Vida u Rijeci mons. dr. Matija Matičić u ovim izvanrednim okolnostima ustupa vjernicima svoj tekst križnoga puta, kojega je izdala izdavačka kuća Glas Koncila iz Zagreba, a pod naslovom: „Pobožnost križnoga puta uz postaje u katedrali sv. Vida u Rijeci“.

Svećenici Riječke nadbiskupije dobili dopunjene upute o liturgijskim slavljima i okupljanjima vjernika

Suočeni sa životnim okolnostima, nastalima zbog širenja bolesti COVID-19, uzrokovane novim korona virusom (SARS-CoV-2) u cijelome svijetu, u Europi i u našoj Domovini, riječki nadbiskup Ivan Devčić uputio je 27. veljače svećenicima upute o postupanju tijekom liturgijskih slavlja i okupljanja vjernika, a u srijedu 11. ožujka uime riječkog nadbiskupa pismo svećenicima s dopunjenim uputama uputio je biskupski vikar za pastoral mons. dr. Matija Matičić.

Pepelnica u riječkoj katedrali

Korizma je poziv na obraćenje, istaknuo je riječki nadbiskup Ivan Devčić, predvodeći na Pepelnicu, 26. veljače misno slavlje i obred pepeljenja u katedrali Sv. Vida u Rijeci. Koncelebrirao je rektor riječke prvostolnice mons. dr. Matija Matičić, a asistirao đakon Ivan Devčić.