Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fatima

Čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu u marijanskim svetištima

Marijanska svetišta diljem svijeta pridružit će se posveti Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu, objavila je Agencija SIR. U svetištu u Fatimi kardinal Konrad Krajewski izvršit će čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu u isto vrijeme kad i Sveti Otac u Vatikanu, u 17 sati.

Papa će 25. ožujka Rusiju i Ukrajinu posvetiti Bezgrešnom Srcu Marijinu

Sveti Otac Franjo posvetit će Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu u petak, 25. ožujka, tijekom pokorničkog slavlja koje će predvoditi u 17 sati u bazilici Svetoga Petra. Jednaki će čin, istoga dana, kao Papin izaslanik u Fatimi učiniti kardinal Konrad Krajewski, papinski milostinjar, izvijestio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni, a prenio Vatican News.

Sveti Otac imenovao mons. Joséa Ornelasa biskupom Leirije–Fátime

Papa Franjo prihvatio je odreknuće upravljanja biskupijom Leiria–Fátima kardinala Antónija Augusta dos Santosa Marta te je ujedno njegovim nasljednikom imenovao predsjednika Portugalske biskupske konferencije, dosadašnjeg biskupa Setúbala, Joséa Ornelasa Carvalha, objavio je 28. siječnja 2022. Tiskovni ured Svete Stolice.

Online seminar o ukazanjima u Fatimi

Odjel za studije marijanskoga svetišta u Fatimi pokrenuo je webinar koji svake srijede tijekom siječnja, sudionicima pruža mogućnost da bolje shvate zbivanja koja su se dogodila u Cova da Iria, da protumače način na koji se danas govori o Fatimi, te da spoznaju kako se prema tomu odnose milijuni vjernika, prenio je Vatican News.

Papa želi hodočastiti u Fatimu 2023. godine na Svjetski dan mladih

Sveti Otac Franjo planira poći na hodočašće u portugalsko svetište Fatimu u prigodi Svjetskog dana mladih koji se u kolovozu 2023. godine treba održati u Lisabonu, rekao je biskup Fatime nakon audijencije s poglavarom Katoličke Crkve u Vatikanu, izvještava agencija France-Presse (AFP), a prenosi Hina u četvrtak 29. travnja.

1 2