Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fatima

Kip „Kraljice Karamoje“ iz Fatime preko Hrvatske putuje u Ugandu

Tijekom središnjeg slavlja na blagdan Gospe Fatimske, u ponedjeljak 13. svibnja 2024., u Međunarodnom svetištu Gospe Fatimske od Krunice u Fátimi blagoslovljen je Marijin hodočasnički kip za misiju Nawanatao u ugandskoj biskupiji Moroto u kojoj djeluje hrvatski misionar don Jakoslav Banić, izvijestili su iz Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj.

Papina konferencija za medije na povratku iz Lisabona: „U Fatimi sam u tišini molio za mir”

U zrakoplovu na povratku iz Lisabona 6. kolovoza papa Franjo je novinarima objasnio zašto je u svetištu u Fatimi odlučio moliti u tišini i zašto je pred mladima odlučio ostaviti pripremljene govore te razgovarati s njima. Ponovno je istaknuo „nultu toleranciju” prema zlostavljanju maloljetnika te objasnio razloge putovanja u Marseille. Također je ponovio da je Crkva otvorena svima pa i onima koji ne mogu primiti neke sakramente, prenosi Vatican News.

Papa povjerio Gospi hodočasnike Svjetskog dana mladih

Papa Franjo je u ponedjeljak poslijepodne, 31. srpnja otišao u rimsku baziliku Svete Marije Velike kako bi se pomolio pred slikom Blažene Djevice Marije Salus Populi Romani, uoči svog apostolskog putovanja u Portugal, objavio je Vatican News.

Papa ide u Fatimu kako bi molio za mir u Ukrajini i u svijetu

Papa Franjo posjetit će Fatimu u subotu 5. kolovoza, a zaustavljanje u svetištu dodano je u program putovanja povodom Svjetskoga dana mladih zato što Papa želi moliti Mariju za kraj rata u srcu kršćanske Europe, kao i svih ratova, izvijestio je Vatican News.

Program apostolskog putovanja pape Franje u Portugal

Program 42. apostolskog putovanja pape Franje u Portugalsku Republiku, od 31. kolovoza do 4. rujna 2023. godine, u prigodi 37. Svjetskog dana mladih, objavljen 6. lipnja na stranici Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Papa Franjo mladima: Preostalo je 40 dana do Svjetskoga dana mladih

Papa Franjo se putem videoporuke obratio mladićima i djevojkama koji će osobno sudjelovati ili na daljinu pratiti Svjetski dan mladih koji će se održati početkom kolovoza u Lisabonu: „Liječnik mi je rekao da mogu putovati, jedva čekam“, prenosi Vatican News.

Objavljen program Papina posjeta Portugalu

Prihvaćajući poziv civilnih i crkvenih vlasti Portugala, papa Franjo će od 2. do 6. kolovoza posjetiti Lisabon i Fatimu kako bi sudjelovao na Svjetskom danu mladih 2023. Tiskovni ured Svete Stolice objavio je predviđeni program Papina boravka u Portugalu.

1 2 3