Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: festival-socijalnog-nauka-crkve

Mladima na Festivalu socijalnog nauka Crkve postavljeno pitanje: „Po čemu želimo da nas budućnost pamti?“

U organizaciji Katedre za teologiju Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta, profesora Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Osijeku te suorganizatora Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK u petak 12. ožujka održao se po prvi put u Hrvatskoj Festival socijalnog nauka Crkve pod naslovom „Memorija budućnosti. Ekonomija - inovacije – ekologija“. Zadnji dio Festivala bio je posvećen mladima koji su govorili o Franjinoj ekonomiji te o iskustvima volontiranja u područjima pogođenim potresom.

Socijalni nauk Crkve i ekonomija

U sklopu „Festivala socijalnog nauka Crkve“ koji se održava u petak 12. ožujka na Hrvatskome katoličko sveučilištu prvi veliki blok predavanja posvećen je temi „Ekonomija – solidarnost – inovativnost – ekologija: temelji za održivo i otporno gospodarstvo“. U tome bloku u četiri predavanja obrađena je okvirna tema „Socijalni nauk Crkve i ekonomija u povodu 130. obljetnice socijalne enciklike 'Rerum novarum' (1891.)“.

Mons. Svalina o djelovanju Hrvatskog Caritasa na potresom pogođenom području

Na „Festivalu socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“, koji se održava u petak 12. ožujka 2021. na Hrvatskomu katoličkom sveučilištu, iskustva iz prakse uz temu „Gdje je sve solidarnost u ekonomiji i što možemo naučiti na primjeru potresa u Zagrebu i Petrinji“ podijelili su ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, Danijela Švrga iz Caritasa Sisačke biskupije te Nikolina Balen i Stipan Kopilović iz Udruge za ekonomiju zajedništa.

Pozdrav dr. Stjepana Balobana na „Festivalu socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“

Pročelnik Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije dr. Stjepan Baloban uputio je pozdrav na početku „Festivala socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ pod naslovom „Memorija budućnosti. Ekonomija - inovacije – ekologija“ koji se održava u petak 12. ožujka 2021. na Hrvatskome katoličkom sveučilištu.

Otvoren Festival socijalnog nauka Crkve

U organizaciji Katedre za teologiju Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta, profesora Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Osijeku te suorganizatora Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK u petak 12. ožujka održava se po prvi put u Hrvatskoj Festival socijalnog nauka Crkve pod naslovom „Memorija budućnosti. Ekonomija - inovacije – ekologija“.