Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-mario-divkovic

Blagdan Gospe Karmelske u župi Bogomolje

Blagdan zaštitnice Gospe Karmelske u župi Bogomolje na otoku Hvaru proslavljen je u subotu 16. srpnja svečanim pučkim misnim slavljem koje je predvodio župnik župe Sućuraj fra Stipo Marčinković.

Održana druga likovna kolonija u župi Sućuraj

U organizaciji župnika Bogomolja i Gdinja fra Marija Divkovića i župnika župe Sućuraj fra Stipe Marčinkovića u župi Sućuraj održana je druga likovna kolonija pod nazivom „Terra incognita II“.

Održan predbožićni koncert u župi Sućuraj na Hvaru

U župi Sućuraj na otoku Hvaru na predbožićnom koncertu održanom u subotu 18. prosinca nastupio je troglasni ženski zbor župe Sućuraj i klapa Viole iz Drvenika, a u programu su sudjelovali učenici mjesne škole „Ante Anđelinović“.

Svibanjska pobožnost u župi Sućuraj

U župi Sućuraj na otoku Hvaru svake se godine obavljaju svibanjska i listopadska pobožnost u čast Gospi. Tako je i ove godine, ali u uvjetima pandemije COVID-19, u petak 1. svibnja počela svibanjska pobožnost.

Blagdan sv. Lucije proslavljen u Gdinju na Hvaru

U župi Gdinj na otoku Hvaru u petak 13. prosinca svečano je proslavljen blagdan sv. Lucije, djevice i mučenice. U nazočnosti dvadesetak župljana, od njih pedesetak u župi, euharistijsko slavlje u crkvici Sv. Lucije iz 15. stoljeća predvodio je novi i mladi gdinjski župnik fra Mario Divković, a koncelebrirao je župnik župe Sućuraj fra Stipo Marčinković. Liturgijsko pjevanje predvodili su pučki pjevači župe Gdinj.