Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan predbožićni koncert u župi Sućuraj na Hvaru

Sućuraj (Hvar) (IKA)

U župi Sućuraj na otoku Hvaru na predbožićnom koncertu održanom u subotu 18. prosinca nastupio je troglasni ženski zbor župe Sućuraj i klapa Viole iz Drvenika, a u programu su sudjelovali učenici mjesne škole „Ante Anđelinović“.

Dobrodošlicu svima, osobito zboru, klapi i školskoj djeci, a ponajprije profesorici Ivani Andrijašević iz Drvenika, koja vodi zbor i klapu, poželio je župnik fra Stipo Marčinković.

Zbor sv. Jurja Sućuraj izveo je narodnu pjesmu „Dvorani neba“ u obradi M. Ercega, „Poslan bi anđel Gabrijel“ iz Cithare octochorde u obradi J. Prpe, narodnu pjesmu „Kad se Isus Ditić“ u obradi J. Čalete te „Sretan ti Božić“ od Đele Jusića. U izvođenju su sudjelovale pjevačice Mirjana Jerković, Anka Kačić Bartulović, Žana Slavić, Ružica Pudić, Štefica Petričević, Duška i Franka Jeličić, Marija Kuluz, Melita Piacun, Anita Vuljan Puizina, Tatjana Mihaljević i Snježana Mandryka Mucalo.

Potom su školska djeca Marijeta, Julija i Dinko Slavić, Nikola Marinović te Nada i Tomislava Mihaljević pročitala Božićne poruke Stjepana Licea. A bit poruka je kako bi svaki čovjek trebao biti jasle novorođenom Djetetu Isusu.

Klapa Viole iz Drvenika izvela je narodnu pjesmu „Veseli se, Majko Božja“ u obradi V. Vuletina, tradicionalnu pjesmu „Ave Maria“ u obradi R. Kraljevića, narodnu pjesmu „O, Isuse, ove noći“ u obradi J. Ćalete te narodnu pjesmu „Zdravo budi, Mladi  Kralju“ u obradi T. Košte. Članice klape su Ivana Pećar, Ivana Pudar Pećar, Duška Ivičević, Branka Gojun, Ivana Andrijašević, Nada Andrić i Sandra Kačić Miošić.

Na kraju programa zbor i klapa s nazočnima su otpjevali pjesmu “Radujte se narodi”. Potom su bosanski franjevci fra Stipo i fra Mario Divković u samostanu ugostili zbor, klapu i školsku djecu.