Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-miljenko-vrabec

U prostoru bivšeg Biskupskog dvora u Dubrovniku bit će dječji vrtić

Dubrovačka biskupija (Biskupijsko Svetište Gospe od Milosrđa) i Grad Dubrovnik sklopili su u srijedu 19. srpnja 2023. ugovor kojim biskupija prostor bivšeg Biskupskog dvora i okolnog dvorišta u Gospinom polju ustupa na razdoblje od 12 godina gradu za prostore dječjeg vrtića i jaslica.

Blagdan sv. Leopolda u Svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku

Dubrovački biskup Roko Glasnović predsjedao je središnjim euharistijskim slavljem na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatske kapucinske provincije, u petak 12. svibnja 2023., u biskupijskom Svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku.

Inicijativa „24 sata za Gospodina“ u Dubrovniku

Inicijativa „24 sata za Gospodina“ koju je 2014. pokrenuo papa Franjo sa željom da se cijela Crkva i svijet potaknu na promišljanje o Božjem milosrdnom licu, održana je 17. i 18. ožujka u Dubrovniku. Tema ovogodišnje inicijative bila je „Milostiv budi meni grešniku“ (Lk 18, 13).

Predstavljena knjiga “Svetišta hrvatskog naroda”

Knjiga “Svetišta hrvatskog naroda” autora Tomislava Krušlina predstavljena je u četvrtak, 1. rujna, nakon mise trećeg dan devetnice ususret Maloj Gospi, u Svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku.

Proslava sv. Kuzme i Damjana na Lastovu

Župa svetih Kuzme i Damjana na Lastovu svečano je u nedjelju 26. rujna proslavila svoje nebeske zaštitnice, a misno slavlje predvodio je fra Miljenko Vrabec, kapucin iz Svetišta Gospe od Milosrđa u Dubrovniku.

1 2