Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-petar-klapez

Stepinčevo u Hrvatskoj katoličkoj župi München

Duhovna priprava u Hrvatskoj katoličkoj župi München, koja je trajala od srijede do nedjelje, zaključena je svečanom proslavom 61. obljetnice Stepinčeva na svim nedjeljnim misama 14. veljače, po posebnim uvjetima epidemioloških mjera.

Pomoć HKŽ München žrtvama potresa

Župnik Hrvatske katoličke župe München fra Petar Klapež uputio je mjesnom nadbiskupu kardinalu Reinhardu Marxu molbu za pomoć žrtvama potresa na Banovini.

Prvi put u povijesti HKŽ München djelitelj sakramenta potvrde bio je župnik

Izvanredno stanje uzrokovano epidemijom koronavirusa i velik broj krizmanika razlogom su što se slavlje krizme u Hrvatskoj katoličkoj župi München u listopadu slavilo u četiri skupine. Kardinal Reinhard Marx u nadbiskupiji München Freising za djelitelje krizme delegirao je župnike u svojim župama i zbog epidemije donio posebnu odredbu o slavlju sakramenta potvrde.

Ansambl „Lado” nastupio u crkvi Sv. Mihaela u Münchenu

Pod geslom „Hrvatska ima priliku pokazati što mi možemo učiniti za Europu” profesionalni folklorni ansambl „Lado”, putujući od grada do grada, predstavlja jedinstveno naslijeđe hrvatske kulturne baštine. U crkvi Sv. Mihaela u Münchenu, u kojoj se tradicionalno svake nedjelje na misnom slavlju okuplja veliki dio münchenskih Hrvata, „Lado” je 26. siječnja animirao misno slavlje i održao koncert svjetovne glazbe.