Budi dio naše mreže
Izbornik

München: Održana godišnja skupština Udruge „Ruke dobrote”

München (IKA)

Godišnja skupština Udruge „Ruke dobrote” održana je 26. veljače u u kapeli bl. Alojzija Stepinca u Hrvatskoj katoličkoj zajednici u Münchenu.

Skupština je održana nakon mise u crkvi sv. Pavla koju je predvodio predsjednik Udruge fra Vuk Buljan iz Kölna. Na početku skupštine, fra Vuk izmolio je molitvu za sve poginule branitelje.

Pozdravne riječi uputio je župnik Hrvatske katoličke zajednice u Münchenu fra Petar Klapež, ustvrdivši da se bez „Ruke dobrote” ne samo kroz period od osnutka Udruge, nego i kroz 75 godina postojanja hrvatske katoličke zajednice u Münchenu, puno toga ne bi ostvarilo.

Nakon pozdravnih riječi župnika, riječ je preuzeo fra Vuk Buljan koji je nedavno od Udruge „Hrvatski Domoljub” koja djeluje među Hrvatima u iseljeništvu, ali i u domovini, dobio priznanje i proglašen je „Hrvatom godine u iseljeništvu”.

Zajedno s Udrugom na osobit način pomaže bolesnoj djeci poginulih hrvatskih branitelja i invalidima Domovinskog rata. Za vrijeme pandemije i potresa u Hrvatskoj, Udruga je na poseban način bila djelotvorna i za one koji su bili teško pogođeni, a posebice je pomagala obiteljima s puno djece. Fra Vuk je kazao kako treba zahvaliti svima onima koji pomažu kroz tolike godine svojom dobrotom, svojim odricanjem i na taj način „stvara se čudo”.

Iznijevši financijske podatke prikupljanja pomoći od 2019. – 2022., te kome je sve upućena pomoć, pozvao je sve prisutne da ne teže za nagradama, nego da i dalje čine dobro.