Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-zlatko-vlahek

Misom i molitvom obilježena 17. obljetnica smrti o. Celestina Tomića

U bazilici Sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu euharistijsko slavlje povodom 17. obljetnice smrti o. Celestina Tomića, OFM Conv., u subotu 23. rujna predvodio je novoimenovani vicepostulator kauze o. Celestina Tomića i župni vikar Župe Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima, fra Franjo Čolakovac u zajedništvu s fra Zlatkom Vlahekom, tajnikom Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, fra Josipom Petonjićem, gvardijanom Samostana Svetoga Duha, fra Ivanom M. Lotarom, župnikom i rektorom bazilike sv. Antuna Padovanskog i ostalom subraćom.

Trodnevnica za svetkovinu Velike Gospe u Molvama

U Marijinom svetištu u Molvama u tijeku je trodnevnica i duhovna priprema za svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije koju predvodi o. Zlatko Vlahek, tajnik i definitor Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Osmi utorak sv. Antunu na Svetom Duhu

U Župi sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu u tijeku je pobožnost „13 utoraka sv. Antunu“. Osmoga utorka 2. svibnja misno slavlje predvodio je tajnik Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Zlatko Vlahek, OFMConv.

Otkrivena spomen-ploča mons. Đuri Kokši u Molvama

Trećega dana trodnevnice uoči svetkovine Velike Gospe i na blagdan sv. Maksimilijana M. Kolbea, čija se 40. obljetnica kanonizacije slavi ove godine, u Marijinom svetištu u Molvama u nedjelju, 14. kolovoza otkrivena je spomen-ploče na rodnoj kući mons. Đure Kokše.

Vlč. Tomislav Markić predvodio spomen-slavlje u Bleiburgu

Nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić u povodu obilježavanja 77. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnoga puta predvodio je 13. svibnja misu zadušnicu u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Bleiburgu, poručivši da „jedino milosrđe povijest čini poviješću spasenja“.

1 2