Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacki-samostan

Procesijski križ je ponovno u samostanskom muzeju u Zadru

Primopredaja emajliranog ophodnog križa održana je na svečanosti u petak 4. kolovoza u crkvi sv. Frane u Zadru. Križ je iz franjevačkog muzeja ukraden 1974. Otkriven je 2009. u gradu La Spezia (Italija). Članovi obitelji Lia, u čijem je vlasništvu križ bio 48 godina, darovali su ga Republici Hrvatskoj. Donosimo opis križa koji je pripremio fra Stipe Nosić.

Darovana slika crkvi sv. Katarine u Krapini

U povodu svetkovine Uskrsa član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci prof. Srećko Perković darovao je crkvi sv. Katarine u Krapini sliku koja prikazuje Isusovo polaganje u grob.

Zlatko Dalić posjetio franjevce u Livnu

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu ugostio je u utorak 3. siječnja izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, a povod su bili sportski uspjesi na međunarodnoj razini koje ostvaruje s nogometnom momčadi.

Koncert „Barokni sjaj Venecije i Dresdena“

Hrvatski vokalni ansambl Antiphonus i međunarodni ansambl baziran u Njemačkoj Concerto dei venti, pod dirigentskom i umjetničkom palicom maestra Tomislava Fačinija, u baroknoj franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Bordu održali su u nedjelju 4. prosinca koncert klasične glazbe.

Proslava Antićeva na splitskom Trsteniku

Nakon trodnevne priprave, u franjevačkom samostanu na splitskom Trsteniku, u petak 4. ožujka, proslavljena je obljetnica preminuća časnog sluge Božjega o. fra Ante Antića, naslovnika samostana.

Primjedbe fra Josipa Špehara na obnovu franjevačkog samostana u Baču

Franjevački samostan u Baču, dio Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, zahvaljujući donaciji Europske unije od gotovo milijun eura, te donaciji Ministarstva kulture Srbije i Pokrajinske vlade Vojvodine od 98.000 eura, temeljito ju obnovljen i, kao takav prezentiran javnosti, no i dalje privlači pozornost zbog pojedinih neriješenih pitanja obnove.

Ministranti posjetili Franjevački samostan u Slavonskom Brodu

Ministranti župa sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, sv. Josipa radnika u Borovu naselju i župe sv. Ivana Kapistrana u Iloku zajedno sa svojim svećenicima fra Grgurom Blaževićem (Ilok), fra Ivanom Crnkovićem (Borovo naselje) i fra Matijom Marijićem (Vukovar) posjetili su u utorak 31. kolovoza franjevački samostan u Slavonskom Brodu.

1 2