Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjo

Papa primio predsjednicu Republike Slovačke

Papa Franjo primio je u ponedjeljak, 14. prosinca u audijenciju predsjednicu Republike Slovačke Zuzanu Čaputovu koja se nakon toga susrela s tajnikom za odnose s državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Izjava Mattea Brunija o Papinu stavu o celibatu

I Tiskovni ured Svete Stolice uključio se u ponedjeljak 13. siječnja u raspravu o svećeničkom celibatu koju je potaknula knjiga pape emeritusa Benedikta XVI. i prefekta Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata kardinala Roberta Saraha o krizi svećeništva u Crkvi i svećeničkoj službi.

Papine poruke na Twitteru

Isus, pravi Bog i pravi čovjek, pobijedio je smrt, uskrsnuo je i želi ponovno uskrsnuti u srcima svih. Nitko na ovoj zemlji, ma kako bio ranjen zlom, nije osuđen biti zauvijek odvojen od Boga, poručio je papa Franjo u tweetu u subotu 9. studenoga.

Papa promijenio ime Vatikanskom tajnom arhivu

Apostolskim pismom „L'esperienza storica" u obliku motu proprija objavljenom 28. listopada papa Franjo mijenja ime dosadašnjega Vatikanskoga tajnoga arhiva u Vatikanski apostolski arhiv.

Papine poruke na Twitteru

U tijeku ove sinode o Amazoniji osjetili smo potrebu stati pred Gospodina i postaviti ga u središte - na osobnoj i razini opće Crkve. Jer naviještamo samo ono što svjedočimo, poručio je papa Franjo u tweetu u nedjelju 27. listopada.

Papa Franjo: Isusov je mir poput mira u dubini mora

Radi se o miru koji ne dolazi od svijeta, nego od Duha Svetoga, o miru koji ostaje u kušnjama, dapače daje nam snagu da idemo naprijed, rekao je papa Franjo u homiliji na jutarnjoj misi u Domu svete Marte u utorak 21. svibnja.

Papa Franjo i Gospa Fatimska

U Crkvi se danas slavi Gospa Fatimska. Papa Franjo je stoga na svojem korisničkom računu na Twitteru uputio poruku u kojoj je podsjetio kako nas Gospa vodi na putu svetosti

1 2 3