Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: godina-molitve

Pismo nadbiskupa Uzinića za svetkovinu sv. Vida

Donosimo u cijelosti pismo riječkog nadbiskupa Mate Uzinića za svetkovinu sv. Vida, 15. lipnja 2024., uoči početka Jubilarne godine Riječke nadbiskupije 2025. u povodu 100. obljetnice uspostave Riječke biskupije.

Susret članova BK BiH i redovničke Konferencije BiH

Devetnaesti susret biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine s članovima Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH održan je u srijedu, 17. travnja u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, priopćila ja KTA.

Papa u župi u istočnom Rimu održao sat vjeronauka s 200 djece

Papa Franjo je u četvrtak 11. travnja poslijepodne posjetio Župu svetog Ivana Marije Vianneya u Rimu kako bi inaugurirao niz „Škola molitve“ s djecom koja se pripremaju za svoju prvu pričest u Godini molitve u kojoj se Crkva priprema za Jubilej, izvijestio je Vatican News.

Služavke Malog Isusa molitvom u pripravi za Jubilej 2025.

Potaknute pozivom pape Franje na intenzivniju molitvu tijekom priprave za Svetu godinu 2025., Uprava Zagrebačke provincije sestara služavki Maloga Isusa, u zajedništvu sa sestrama i Prijateljima Maloga Isusa, tijekom Godine molitve održava Dan molitve svakoga 25. dana u mjesecu.

Papin Angelus u nedjelju 18. veljače

Papa Franjo je u nedjelju, 18. veljače 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Predgovor pape Franje u knjizi "Moliti danas. Izazov za pobjedu"

Objavljujemo prijevod teksta predgovora pape Franje iz molitvenog priručnika "Moliti danas. Izazov za pobjedu", autora kardinala Angela Comastrija, u izdanju Vatikanske izdavačke kuće. To je prvi svezak u nizu priručnika za Godinu molitve koju je Papa otvorio kao pripremu za Jubilej 2025. godine. Izvorni tekst objavio je Vatican News.

Papin Angelus u nedjelju 21. siječnja

Papa Franjo je u nedjelju, 21. siječnja 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

1 2