Budi dio naše mreže
Izbornik

Dikasterij za evangelizaciju objavio priručnik o molitvi s ciljem pripreme za Jubilej 2025.

Vatikan (IKA)

Dikasterij za evangelizaciju izdao je priručnik o molitvi pod nazivom „Nauči nas moliti“ kao pomoć u pripremi za proslavu Jubileja 2025., objavio je u četvrtak 22. veljače Vatican News.

Dikasterij za evangelizaciju izdao je priručnik s ciljem pozivanja vjernika da intenziviraju svoje molitve kao osobne dijaloge s Bogom i da promišljaju o vjeri i angažmanu u današnjem svijetu.

Naslov „Nauči nas moliti“ preuzet je iz molbe Isusovih učenika u Evanđelju po Luki, koja daje okvir za pripremu Crkve za Jubilej.

Na temelju učenja pape Franje o molitvi

Nadahnut naukom pape Franje, priručnik se sastoji od poglavlja posvećenih molitvi u župi i obitelji, molitvi mladih ljudi, molitvi u samostanskim zajednicama, katehizaciji, duhovnim vježbama te završava dijelom o „Molitvi vjernika za Jubilej 2025.“

Prema objavljenom priopćenju, priručnik ima za cilj ponuditi razmišljanja, upute i savjete za potpuniji život u dijalogu s Gospodinom, u odnosu s drugima.

Ponovno otkrivanje potrebe za molitvom

Papa Franjo najavio je Godinu molitve uoči Jubileja tijekom molitve Anđeoskoga pozdravljenja 21. siječnja, kada je pozvao vjernike da intenziviraju molitve kako bi bili spremni proživjeti događaj milosti i iskusiti snagu Božje nade.

Objašnjavajući svrhu Godine molitve, Papa je rekao da je Godina posvećena ponovnom otkrivanju velike vrijednosti i apsolutne potrebe za molitvom u osobnom životu, u životu Crkve i u svijetu, prenosi Vatican News.