Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gornji-grad

Započela proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba započela je jutarnjim slavljem mise koju je na Kamenitim vratima predslavio vlč. Tomislav Hačko, vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, pročelnik Tiskovnog ureda i pastoralni pomoćnik u Župi sv. Marka Evanđelista na Gornjem gradu u koncelebraciji sa župnikom Župe sv. Marka i rektorom Akademske crkve sv. Katarine preč. Vladimirom Magićem.

Sv. Marko evanđelist proslavljen na Gornjem Gradu u Zagrebu

Misnim slavljima u kapeli Svetih Fabijana i Sebastijana, budući da je župna crkva zatvorena zbog oštećenja u potresima 2020., u ponedjeljak 25. travnja proslavljen je na Gornjem Gradu u Zagrebu sv. Marko evanđelist, zaštitnik istoimene Župe.

Druga Zadušna subota na Gornjem gradu

Na drugu Zadušnu subotu, 12. ožujka, križevački biskup Milan Stipić predvodio je arhijerejsku liturgiju u konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda na zagrebačkom Gornjem gradu.

Na zagrebačkom Gornjem gradu liturgijski obilježena Zadušna subota

U subotu 27. veljače u grkokatoličkoj Župi sv. Ćirila i Metoda na zagrebačkom Gornjem gradu obilježena je Zadušna subota. Liturgijsko slavlje u zagrebačkoj grkokatoličkoj konkatedrali predslavio je križevački vladika mons. Milan Stipić, a suslužili su biskupski vikar Daniel Vranešić, žumberački dekan o, Nenad Krajačić, stenjevečki župnik o. Ivan Grinišin i protojerej stavrofor Milan Vranešić.

1 2