Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gospa-zalosna

Nadbiskup Uzinić predvodio svečanu misu na svetkovinu Gospe Žalosne u Mrkoplju

Župa Gospe Žalosne u Mrkoplju tradicionalno je treće nedjelje u rujnu, 19. rujna proštenjem proslavila svoju nebesku zaštitnicu koje je ove godine bilo u znaku 250. obljetnice osnutka župe. Središnje misno slavlje predvodio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić koji je vjernike pozvao da na prošlosti izgrađuju svoju sadašnjost i budućnost.

Hodočasnički dan Gospi Snježnoj

Na spomendan Žalosne Gospe, 15. rujna 2021. u Harkanovcima je proslavljen jedan od tri hodočasnička dana u crkvi Snježne Gospe.

Spomendan Gospe Žalosne u Trnovcu

U Župi sv. Nikole u Trnovcu spomendan Gospe Žalosne prenosi se tradicionalno na sljedeću nedjelju, tako se ove godine slavio u nedjelju 19. rujna.

Papin molitveni susret sa slovačkim biskupima u marijanskom svetištu u Šaštinu

Posljednji dan pastoralnog pohoda papa Franje Slovačkoj bio je u znaku Marije, Majke Božje. U Nacionalnom svetištu Gospe od Sedam Žalosti u Šaštinu gdje se 15. rujna svake godine vjernici okupljaju na tradicionalnom hodočašću u prigodi svetkovine zaštitnice zemlje, Blažene Djevice Marije od Sedam Žalosti, Papa se najprije zajedno sa slovačkim biskupima pomolio Majci Božjoj, a zatim slavio misu na otvorenom.

1 2