Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gradnja-crkve

Kip „Kraljice Karamoje“ iz Fatime preko Hrvatske putuje u Ugandu

Tijekom središnjeg slavlja na blagdan Gospe Fatimske, u ponedjeljak 13. svibnja 2024., u Međunarodnom svetištu Gospe Fatimske od Krunice u Fátimi blagoslovljen je Marijin hodočasnički kip za misiju Nawanatao u ugandskoj biskupiji Moroto u kojoj djeluje hrvatski misionar don Jakoslav Banić, izvijestili su iz Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj.

Biskup Košić primio goste iz Mađarske

Sisački biskup Vlado Košić primio je u srijedu 8. svibnja 2024. u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku, državnog tajnika za vjerske i međunarodne odnose Vlade Mađarske Miklósa Soltésza i predsjednika Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivana Gugana.

Razgovor nadbiskupa Kutleše za Hrvatski radio: „Ljudi su gladni duhovnosti“

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zagrebački nadbiskup i metropolit, član Dikasterija Svete Stolice za biskupe, mons. Dražen Kutleša nakon osam mjeseci, koliko je na čelu najbrojnije katoličke nadbiskupije u Hrvatskoj, u intervjuu za emisiju „Susret u dijalogu“ Hrvatskoga radija urednice Blaženke Jančić, govorio je o životu Crkve zagrebačke, izazovima s kojima se danas susreću vjernici te drugim aktualnim temama.

1 2 3 4