Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: grijeh

Mane i vrline - acedija

Papa Franjo nastavio je na redovnoj općoj audijenciji srijedom 14. veljače niz kateheza na temu "Mane i vrline". Osma kateheza bila je posvećena acediji, to jest lijenosti kad osoba u duhovnom smislu, zbog udobnosti i pretjeranog sebeljublja, ne poduzima ništa za unaprjeđenje svoga duhovnog života. Ubraja se među teške grijehe.

Papin Angelus u nedjelju 21. siječnja

Papa Franjo je u nedjelju, 21. siječnja 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Papina poruka za Svjetski dan bolesnika 2024.

Donosimo u cijelosti prijevod Papine poruke za XXXII. Svjetski dan bolesnika koji se slavi na spomen Blažene Djevice Marije Lurdske, 11. veljače 2024., na temu »Nije dobro da čovjek bude sam«. Liječiti bolesne liječeći odnose".

Biskup Škvorčević predvodio krsno slavlje u požeškoj katedrali

Na blagdan krštenja Gospodinova, 7. siječnja požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u požeškoj katedrali euharistijsko slavlje, tijekom kojeg je krstio dječaka Šimuna, sina Eugena i Ane Bagarić, i djevojčicu Melanie, kćer samohrane majke Brende Pamele Petrović.

Papina homilija na Cvjetnicu

Donosimo u cijelosti homiliju koju je izgovorio papa Franjo na misi Nedjelje Muke Gospodnje ili Cvjetnicu 2. travnja slavljenoj na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Okosnica Papine homilije bile su Isusove riječi "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio".

Papa: Isus nas želi izvesti iz naših grobova

Papa Franjo je u nedjelju, 26. ožujka s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

HKR-ova emisija Argumenti o Bezgrešnom začeću Blažene Djevice Marije

Povodom svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u emisiji Argumenti na HKR-u u četvrtak, 8. prosinca, na samu svetkovinu moglo se čuti 'kako osvojiti čitav svijet za Krista po Bezgrešnoj' i 'kako nasljedovati Bezgrešnu u svijetu koji sve više gubi osjećaj za grijeh'?

1 2 3 4