Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hbk

Sastanak biskupa Šaška s novimenovanim hrvatskim članovima komisija COMECE-a

Delegat Hrvatske biskupske konferencije (HBK) pri Vijeću biskupskih konferencija zemalja Europske unije (COMECE) zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško sastao se u četvrtak, 7. ožujka 2024. u prostorijama HBK-e u Zagrebu s novoimenovanim hrvatskim članovima određenih komisija toga Vijeća, izvijestio je Tiskovni ured HBK.

Sućut nadbiskupa Hranića povodom smrti prof. dr. sc. fra Josipa Baričevića, TOR

Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit i predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju, mons. dr. Đuro Hranić uputio je provincijalu Franjevaca trećoredaca glagoljaša, fra Ivi Martinoviću sućut povodom smrti prof. dr. sc. fra Josipa Baričevića, TOR, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije. Brzojav sućuti nadbiskupa Hranića prenosimo u cijelosti.

Biskup Škvorčević čestitao Hanuku

Požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Odbora HBK za odnos sa Židovima i muslimanima, uputio je uime Hrvatske biskupske konferencije čestitku prigodom blagdana Hanuke Kotelu Da-Donu, glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj i Lucianu Moši Preleviću, glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj.

Započeo dvodnevni simpozij "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj"

U organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK počeo je u Zagrebu simpozij "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj". Povod je 25 godina djelovanja Centra. Simpozij se u četvrtak, 23. studenoga, i petak, 24. studenoga, održava u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu. Ukupno je 18 predavača, a skup će završiti Okruglim stolom o temi 'Primjena socijalnog nauka Crkve u hrvatskoj stvarnosti'.

Počelo Izvanredno plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije

Izvanredno plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) održava se na spomendan sv. Franje Saleškoga, u utorak 24. siječnja u popodnevnim satima u sjedištu HBK u Zagrebu, pod predsjedanjem predsjednika HBK splitsko-makarskog nadbiskupa i porečkog i pulskog apostolskog upravitelja Dražena Kutleše.

Čestitka predsjednika BK BiH novom predsjedniku HBK nadbiskupu Kutleši

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, na blagdan sv. Luke, 18. listopada 2022., iz sarajevske zračne luke, prije leta prema Frankfurtu, uputio je čestitku novom predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije mons. Draženu Kutleši, splitsko-makarskom nadbiskupu i apostolskom upravitelju Porečko-Pulske biskupije, izvijestila je KTA.

Predsjednik HBK uputio zahvalu i čestitku mons. Devčiću i mons. Uziniću

Nakon što je Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj priopćila 11. listopada da je papa Franjo prihvatio odreknuće od službe riječkog nadbiskupa metropolita Ivana Devčića, čime je upravljanje Riječkom nadbiskupijom preuzeo mons. Mate Uzinić, predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio im zahvalu i čestitku. Pismo prenosimo u cijelosti.

Euharistijsko klanjanje za mir u Ukrajini održano u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije

Na poticaj predsjednika Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) nadbiskupa Vilniusa mons. Gintarasa Grušasa u kapelici Hrvatske biskupske konferencije (HBK) na Ksaveru u Zagrebu održano je u srijedu, 14. rujna, na blagdan Uzvišenja Svetog Križa euharistijsko klanjanje za mir u Ukrajini koje je u zajedništvu s djelatnicima ureda i institucija HBK predvodio generalni tajnik HBK preč. doc. dr. Krunoslav Novak.

1 2 3 13