Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hbk

Čestitka predsjednika BK BiH novom predsjedniku HBK nadbiskupu Kutleši

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, na blagdan sv. Luke, 18. listopada 2022., iz sarajevske zračne luke, prije leta prema Frankfurtu, uputio je čestitku novom predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije mons. Draženu Kutleši, splitsko-makarskom nadbiskupu i apostolskom upravitelju Porečko-Pulske biskupije, izvijestila je KTA.

Predsjednik HBK uputio zahvalu i čestitku mons. Devčiću i mons. Uziniću

Nakon što je Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj priopćila 11. listopada da je papa Franjo prihvatio odreknuće od službe riječkog nadbiskupa metropolita Ivana Devčića, čime je upravljanje Riječkom nadbiskupijom preuzeo mons. Mate Uzinić, predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio im zahvalu i čestitku. Pismo prenosimo u cijelosti.

Euharistijsko klanjanje za mir u Ukrajini održano u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije

Na poticaj predsjednika Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) nadbiskupa Vilniusa mons. Gintarasa Grušasa u kapelici Hrvatske biskupske konferencije (HBK) na Ksaveru u Zagrebu održano je u srijedu, 14. rujna, na blagdan Uzvišenja Svetog Križa euharistijsko klanjanje za mir u Ukrajini koje je u zajedništvu s djelatnicima ureda i institucija HBK predvodio generalni tajnik HBK preč. doc. dr. Krunoslav Novak.

Govor nadbiskupa Hranića na sprovodu biskupa Večerina

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić održao je u ime Hrvatske biskupske konferencije govor na sprovodu subotičkog biskupa Slavka Večerina u četvrtak 1. rujna 2022. u subotičkoj katedrali koji prenosimo u cijelosti.

HBK: Prestanak epidemioloških mjera za vjerska okupljanja u Katoličkoj Crkvi

Sve epidemiološke mjere koje su se odnosile na vjerska okupljanja prestale su vrijediti u subotu 9. travnja, navodi se u priopćenju predsjednika Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarskog nadbiskupa Želimir Puljić upućenom preko Tiskovnog ureda HBK. Priopćenje predsjednika HBK prenosimo u cijelosti.

1 2 3 12