Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: homilija

Homilija biskupa Križića na svetkovinu Bogojavljenja

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavio je na svetkovinu Bogojavljenja, u srijedu 6. siječnja, središnju euharistiju u gospićkoj katedrali. Koncelebrirali su kancelar i tajnik Mišel Grgurić i župnik i rektor katedrale Mario Vazgeč. Posluživali su sjemeništarac Marko Butković i ministranti. Pjevanje je predvodio katedralni zbor. Homiliju biskupa Križića prenosimo u cijelosti.

Mons. Uzinić predslavio misu na blagdan Svete obitelji u Rijeci

Riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije Mate Uzinić predslavio je na blagdan Svete obitelji, u nedjelju 27. prosinca, svečanu euharistiju u katedrali sv. Vida u Rijeci i tom prigodom uputio prvu homiliju u riječkoj prvostolnici.

Propovijed pape Franje na božićnoj misi bdjenja

Sveti Otac Franjo predvodio je u Svetoj božićnoj noći, 24. prosinca misu bdjenja u vatikanskoj bazilici sv. Petra u apsidi iza glavnog oltara. Propovijed pape Franje prenosimo u cijelosti.

Homilija nuncija Lingue u Krku

Apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua slavio je euharistiju na treću nedjelju došašća, 13. prosinca 2020., u krčkoj katedrali u prigodi proslave 100. obljetnice rođenja za nebo krčkog biskupa Antuna Mahnića. Homiliju donosimo u cijelosti.

1 2 3 6