Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: homilija

Misa za Domovinu prigodom Dana državnosti

U crkvi sv. Blaža u Zagrebu u subotu 30. svibnja na Dan državnosti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je svetu misu za Domovinu. U svečanom euharistijskom slavlju koncelebrirali su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, župnik župe sv. Blaža mons. Zlatko Koren, te tajnik Apostolske nuncijature u RH mons. Janusz Stanisław Błachowiak.

Biskup Antun Škvorčević hodočastio Gospi Voćinskoj

Prvoga dana dokinuća obustave okupljanja vjernika u crkvenim prostorima zbog opasnosti koronavirusa, u subotu 2. svibnja požeški biskup Antun Škvorčević, kako je najavio u Pismu "Ublažavanje izolacijskih mjera s obzirom na vjernička okupljanja", hodočastio je u Voćin i predvodio zahvalno euharistijsko slavlje, koje je izravno prenosila platforma web-stranice Požeške biskupije.

Biskup Škvorčević: Isus nas uvijek iznova uvjeri da nismo sami na svome putu

Na Treću uskrsnu nedjelju, 26. travnja, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u katedrali u Požegi. Koncelebrirali su svećenici iz središnjih biskupijskih ustanova te iz župe sv. Terezije Avilske, a vjernici su misno slavlje mogli izravno pratiti putem Laudato televizije i platforme na web stranici Požeške biskupije.

1 2 3 4