Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvati-u-vojvodini

Obnova crkve sv. Ivana Nepomuka u Putincima

Radovi na rekonstrukciji krova župne crkve sv. Ivana Nepomuka u Putincima, na kojoj više od 100 godina nije poduzeta nikakva ozbiljna građevinska obnova, a dodatno je oštećena u nevremenu u srpnju 2023., počeli su u prosincu, izvijestila je Hrvatska riječ, a prenijela u utorak 16. siječnja 2024. KTA.

Imenovani subotički biskup Fazekas: Podržavat ću hrvatsku zajednicu

Imenovani biskup Subotičke biskupije mons. Ferenc Fazekas, koji će biti zaređen 11. studenog 2023., najavio je hrvatskom programu Radiotelevizije Vojvodine (RTV) kako će podupirati aktivizam, vjerske programe i druge projekte hrvatske zajednice koju drži važnim dijelom katoličke zajednice u Bačkoj, izvijestila je Hina.

Biskup Svalina i izaslanstvo DSHV-a razgovarali o suradnji na rješavanju aktualnih problema

U Biskupskom ordinarijatu u Srijemskoj Mitrovici u utorak, 8. kolovoza, održan je sastanak izaslanstva Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) koje je predvodio zamjenik predsjednika Goran Kaurić, sa srijemskim biskupom koadjutorom Fabijanom Svalinom i njegovim suradnicima, generalnim vikarom mons. Josipom Ivešićem i kancelarom Tomislavom Lasićem, objavljeno je na stranici Srijemske biskupije.

Posljedice olujnog nevremena u Subotičkoj biskupiji

Olujno nevrijeme koje je pogodilo pojedine dijelove Srbije 19. srpnja, u južnoj i jugozapadnoj Bačkoj oštetilo je ili uništilo, osim osobne imovine i zelenila, i znatan broj katoličkih crkava koje pripadaju Subotičkoj biskupiji.

Susret HKUD-ova s biskupom Svalinom

Susret srijemskog biskupa koadjutora Fabijana Svaline s hrvatskim kulturno-umjetničkim i prosvjetnim društvima i udrugama koje djeluju na području Srijemske biskupije održan je u subotu, 4. ožujka u Srijemskoj Mitrovici u prostorima Župe sv. Dimitrija, đakona i mučenika, izvijestila je Srijemska biskupija. 

1 2