Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-paneuropska-unija

Održan Paneuropski skup u Europskom parlamentu u Strasbourgu

Banjolučki biskup Franjo Komarica, Europski centar za mir i suradnju „Marija Zvijezda“ u Banjoj Luci te Bosna i Hercegovina dobili su još jednom europsku podršku na Paneuropskom skupu u Europskom parlamentu u Strasbourgu, kojeg je organizirala Paneuropska radna skupina u Europskom parlamentu, a održan je u ponedjeljak 16. listopada.

Hrvatska paneuropska unija: Europa treba imati svoju zajedničku vanjsku politiku, sigurnosnu strategiju i zajedničku obranu

Europa u multipolarnom svijetu treba imati svoju jasnu poziciju, treba biti neovisna i moći braniti svoje interese, treba imati svoju zajedničku vanjsku politiku, sigurnosnu strategiju, zajedničku obranu, treba nastaviti proces proširenja, treba dati veću važnost Europskom parlamentu – to su samo neki od zaključaka godišnje međunarodne konferencije Hrvatske paneuropske unije pod nazivom „Europska unija u svijetu: prošlost, sadašnjost i budućnost“, koja se u petak i subotu, 22. i 23. listopada, održavala u Zagrebu, navodi se u priopćenju Hrvatske paneuropske unije.