Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-pokrajina-druzbe-isusove

Isusovac o. Mate Žaja zaređen za đakona

Član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Mate Žaja zaređen je za đakona po rukama pomoćnog zagrebačkog biskupa Ivana Šaška u subotu 15. lipnja u župnoj crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu.

Hrvatski isusovac zaređen za đakona u Varšavi

U Svetištu sv. Andrije Bobole u Varšavi, u subotu 9. ožujka, zajedno s još trojicom isusovačke subraće iz Poljske, za đakona je zaređen Hrvat Ivan Marinković, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

Preminuo isusovac o. Ignacije Čižmešija

Član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Ignacije Čižmešija preminuo je u utorak, 9. siječnja 2024. u Zagrebu u 85. godini života, 67. godini redovništva i 54. godini svećeništva, izvijestila je Hrvatska pokrajina Družbe Isusove.

Preminuo isusovac časni brat Ivan Rosandić

Časni brat Ivan Rosandić, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, preminuo je u ponedjeljak 2. siječnja u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu u Zagrebu, u 89. godini života i 60. godini redovništva. Sprovod će biti 10. siječnja u 13:20 na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu.

Redovničko oblačenje isusovačkih novaka u Splitu

Obredom „oblačenja“ isusovačkih talara u petak 23. rujna četvorica mladića završili su period kandidature i započeli novicijat Družbe Isusove u Splitu, u kojeg su stupili na Malu Gospu, izvijestili su iz Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

1 2