Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ika

Nadbiskup Puljić: "Ne zaboravite Boga, sve drugo je prolazno"

Razgovorom sa zadarskim nadbiskupom i predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije (HBK) mons. Želimirom Puljićem u kojemu je iznio osvrt na vrijeme djelovanja Crkve u posebnim okolnostima, suosjećanje sa stradanjem od potresa u Zagrebačkoj nadbiskupiji i istaknuo zasluge pape sv. Ivana Pavla II. u proglašenju hrvatske neovisnosti, zaključen je poseban niz emisija na Hrvatskom radiju - Radio Zadru "Ohrabri se, Božji narode i prevencijom i molitvom", a koji je završio u subotu 16. svibnja.

Obavijest uredništva IKA-e

Poštovani čitatelji Informativne katoličke agencije (IKA), radi nadogradnje sustava naše mrežne stranice danas, 3. rujna, korištenje stranice IKA-e povremeno će biti otežano od 20.30 sati. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Prvi bilten IKA-e

Ovo je prvi broj biltena Informativne katoličke agencije objavljen s nadnevkom 13. siječnja 1994. godine.

Don Živko Kustić: Kako smo IKA-u stvarali u hodu

Prvi glavni urednik IKA-e je na međunarodnom znanstvenom kolokviju "Agencijsko novinarstvo i kršćanska poruka" održanom 22. travnja 2003. u Zagrebu u povodu proslave 10. obljetnice osnutka IKA-e opisao kako je nastala ta agencija, kako su pronađeni i tko su bili njezini prvi djelatnici te kako se agencija uhodavala i postajala važnim čimbenikom u hrvatskom medijskom prostoru.

Predsjednik Odbora HBK za medije IKA-i čestitao 25. obljetnicu djelovanja

Predsjednik Odbora HBK za medije riječki nadbiskup Ivan Devčić uputio je 18. listopada čestitku ravnatelju Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijanu Svalini i djelatnicima Informativne katoličke agencije u prigodi proslave blagdana sv. Luke, zaštitnika IKA-e i 25. obljetnice njezina djelovanja.

Informativna katolička agencija kroz 25 godina

Informativnu katoličku agenciju (IKA) ustanovila je Hrvatska biskupska konferencija (HBK) 22. travnja 1993. godine. Prva vijest emitirana je 10. studenoga, a prvi bilten objavljen je 13. siječnja 1994. godine.

1 2