Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ilija-jakovljevic

Liturgijsko-molitveni sadržaj u Lanišću i Valbandonu posvećen bl. Bulešiću

U Lanišću se od veljače svakog 24. u mjesecu održav Zavjetni dan blaženom Miroslavu Bulešiću. Program je u ponedjeljak 24. veljače započeo krunicom s litanijama bl. Bulešiću. Uslijedila je zavjetna misa te na kraju čašćenje relikvija i posvetna molitva blaženiku. Istoga dana, u Valbandonu, u crkvi bl. Miroslava Bulešića, u organizaciji Policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića, duhovni program s misom, predvodio je vlč. Joško Listeš, župnik u Kanfanaru, posljednjoj župi gdje je službovao bl. Miroslav Bulešić.

Drugi dan molitvenog programa „10. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca“

Molitveni program drugoga dana obilježavanja „10. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca“ na Širokom Brijegu 5. veljače započeo je molitvom krunice i razmatranjem, nakon čega je misu zadušnicu predvodio vicepostulator postupka mučeništva bl. Miroslava Bulešića don Ilija Jakovljević. Koncelebrirali su vicepostulator fra Miljenko Stojić i fratri širokobriješkog samostana.

U Puli proslavljen Dan policije

Policijska kapelanija bl. Miroslav Bulešić koja djeluje pri Policijskoj upravi istarskoj Dan policije obilježila je 26. rujna svečanim misnim slavljem koje je u pulskoj crkvi Gospe od mora predvodio policijski kapelan te kapelanije Ilija Jakovljević.