Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočasnici bl. Miroslavu Bulešiću krenuli prema Svetvinčentu

Valbandon (IKA)

Skupina hodočasnika krenula je na spomendan bl. Miroslava Bulešića, u srijedu 24. kolovoza ujutro, iz Valbandona put Svetvinčenta, nakon blagoslova u crkvi bl. Miroslava Bulešića.

Hodočasnike je blagoslovio vicepostulator kauze za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića preč. Ilija Jakovljević, koji će također hodočastiti do Svetvinčenta. Nakon 25 kilometara duge pješačke rute, u Svetvinčentu će, zajedno sa svim ostalim hodočasnicima sudjelovati na središnjoj euharistiji kojom će biti proslavljena 75. obljetnica mučeništva bl. Miroslava Bulešića. Misu će predslaviti zadarski nadbiskup koadjutor mons. Milan Zgrablić.

U skupini iz Valbandona ima i hodočasnika iz nekoliko pulskih župa, a putem će im se pridružiti i hodočasnici iz Vodnjana.

Osim te skupine iz južnog dijela, prema Svetvinčentu će tijekom jutra, prema najavama, krenuti i hodočasnici sa zapadne istarske obale, iz vrsarskoga kraja. Hodočašće će započeti blagoslovom u Samostanu svetog Mihovila nad Limom. U popodnevnim satima još će jedna skupina hodočasnika s rovinjskog i kanfanarskog područja put Svetvinčenta krenuti iz Kanfanara. U Svetvinčenat će stići i drugi hodočasnici, iz drugih, možda i udaljenijih dijelova Istre, koji će svoj poduhvat obznaniti tek po dolasku na cilj.