Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ime-marijino

Proštenje Imena Marijina svečano proslavljeno u Župi sv. Jurja na Bregu

Župa sv. Jurja na Bregu u subotu i nedjelju 11. i 12. rujna svečano je proslavila marijansko proštenje Imena Marijina pod geslom „K Majci Božjoj Lauretanskoj“, koje gotovo tri stoljeća okuplja vjernike cijelog Međimurja i Prekmurja, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Proslava blagdana Imena Marijina u Svilaju

Blagdan Imena Marijina i patron svoje župe proslavili su u nedjelju 12. rujna vjernici župe Imena Marijina u Svilaju u Bosanskoj Posavini. U sklopu trodnevne duhovne priprave od četvrtka, 9. do subote 11. rujna upriličeni su Dani Jure Radmana.

Nadbiskup Srakić u Zelčinu: „Ime Marijino nosi radost“

Svetkovina Preslavnog Imena Marijina, u nedjelju, 12. rujna svečano je proslavljena u istoimenoj filijalnoj crkvi u Zelčinu Župe Snježne Gospe u Harkanovcima. U zajedništvu s pristiglim vjernicima svečano euharistijsko slavlje predslavio je đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić u zajedništvu s kancelarom Nadbiskupskog ordinarijata, mr. Dragom Markovićem i domaćim župnim upraviteljem Robertom Almašijem.

Zavjetna misa u Svilaju

Zavjetnu misu u čast Imena Marijina predvodio je u ponedjeljak 12. travnja u istoimenoj župi u Svilaju u Bosanskoj Posavini domaći župnik fra Mladen Jozić.