Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: isusovacka-sluzba-za-izbjeglice

Prisutnost i rad volontera u Isusovačkoj službi za izbjeglice

U povodu Međunarodnoga dana volontera, koji je obilježen 5. prosinca, Isusovačka služba za izbjeglice istaknula je prisutnost i velikodušan rad volontera koji često ostaje u skrovitosti, a bez kojih bi JRS bio znatno siromašniji, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Novi projekt Isusovačke službe za izbjeglice „Migranti u zajednici“

Isusovačka služba za izbjeglice u Hrvatskoj započela je s izvođenjem još jednog integracijskog projekta, kojim će nastojati smanjiti i spriječiti socijalnu isključenost te potaknuti socijalno uključivanje i integraciju izbjeglica na području Zagreba, Karlovca, Duge Rese i Velike Gorice, prenosi Vatican News.

Riječka nadbiskupija na ‘humanitarnom koridoru’

U organizaciji Isusovačke službe za izbjeglice i u partnerstvu s UNHCR-om, UN-ovom agencijom za izbjeglice, Riječkom nadbiskupijom te uz podršku Grada Rijeke u nedjelju 20. lipnja obilježen je Svjetski dan izbjeglica.

Bratstvo u Bihaću između migranata i Samarijanaca Isusovačke službe za izbjeglice (Jrs)

U Isusovačkoj službi za izbjeglice (Jesuit Refugee Service), koja u strašnim okolnostima hladnoće pomaže migrantima u kampovima Bosne i Hercegovine, zajedno djeluju muslimani, katolici i pravoslavci. "Mi dajemo glas onima koji su bez glasa kako bismo prekinuli lanac populizma", kazao je za talijanski program Vatican Newsa otac Stanko Perica, voditelj JRS-a za Balkan.

Ravnatelj JRS-a pater Stanko Perica uputio božićnu čestitku

Pandemija nas je razoružala i naizgled bacila u nekakvu lošu paralelnu stvarnost. Ipak, ustrajemo jer nas hrabri nada da će i ovoj krizi doći kraj - rekao je u božićnoj čestitki pater Stanko Perica, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice za Jugoistočnu Europu, prenosi Vatican News u srijedu 24. prosinca.

Međunarodni dan migranata poziva na solidarnost

Ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice (JRS) u jugoistočnoj Europi p. Stanko Perica ususret obilježavanju Međunarodnog dana migranata – 18. prosinca, osvrnuo se na aktivnosti JRS-a u 2020. godini.

1 2 3