Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ivan-devcic

Umjetna inteligencija uvijek treba biti u službi čovjeka, a ne nadilaženje njegove biti

Međunarodni interdisciplinarni znanstveni simpozij „Riječki znanstveni mostovi 4“ o temi „Prirodna i umjetna inteligencija: suživot, suradnja, sukobi“ održan je u petak 8. studenoga na Teologiji u Rijeci. O temi koja se u tehnološkom smislu naglo razvija i koja otvara brojna pitanja govorili su teolozi, filozofi, fizičari, informatičari i medicinari.

Susret svećenika Riječke nadbiskupije na početku Godine pastorala kulture

Svećenici Riječke nadbiskupije okupili su se 9. rujna, povodom početka nove pastoralne godine, na Teologiji u Rijeci. Uvod u temu pastoralne godine koja je posvećena pastoralu kulture dali su nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić, vikar za pastoral mons. dr. Matija Matičić i profesor pastoralne teologije dr. Nikola Vranješ.

Proslavljena 120. godišnjica od utemeljenja Družbe sestara Presvetog Srca Isusova

U subotu 6. srpnja u Rijeci je proslavljena 120. godišnjica od utemeljenja Družbe sestara Presvetog Srca Isusova. Svečano euharistijsko slavlje u crkvi Blažene Djevice Marije Karmelske predvodio je riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić u suslavlju s krčkim biskupom mons. dr. Ivicom Petanjkom, gospićko-senjskim biskupom mons. Zdenkom Križićem, provincijalom Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Jurom Šarčevićem i mnogobrojnim svećenicima Riječke metropolije.

Obljetnica smrti nadbiskupa Tamaruta

Povodom 19. obljetnice smrti Riječko-senjskog nadbiskupa i metropolite mons. dr. Antona Tamaruta, njegov nasljednik riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, 27. lipnja predvodio je misu u katedrali sv. Vida, gdje počivaju njegovi zemni ostaci.

1 2