Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izmjene

Papa Franjo revidirao kazneni zakon istočnih Crkava

Apostolskim pismom u obliku motuproprija „Vocare peccatores“, potpisanim na svetkovinu sv. Josipa, 20. ožujka 2023., a objavljenim 5. travnja, papa Franjo izmijenio je neke kanone pod naslovom XXVII i kanon 1152 Zakonika kanona istočnih Crkava. Izmjene stupaju na snagu 29. lipnja 2023., na svetkovinu sv. Petra i Pavla., prenosi Vatican News.

Izmjene u kanonima Zakonika kanonskog prava prema motupropriju Assegnare alcune competenze

Docent na Katedri kanonskog prava Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu dr. sc. Ilija Marković, župnik župe Ilijaš, preveo je izmjene u kanonima Zakonika kanonskog prava prema motupropriju Assegnare alcune competenze (Dodijeliti neke nadležnosti) pape Franje koji je stupio na snagu 15. veljače 2022. Tekst vlč. Ilije Markovića prenosimo u cijelosti.

COVID-19: Izmjene vezane uz potpore za očuvanje radnih mjesta te naknadu fiksnih troškova

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) u petak 4. prosinca odlučilo je o izmjenama vezanim za potpore za očuvanje radnih mjesta, koje će, uz poslodavce kojima je rad ograničen, moći ostvariti i njihovi dobavljači te po novome i izdavači, članovi uprava, direktori i prokuristi, a odlučilo je i o mjeri naknade fiksnih troškova, prenosi Hina.