Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: janjevci

Spomendan bl. Serafina Kodića Glasnovića proslavljen u Kistanjama

Spomendan bl. Serafina Kodića Glasnovića, prvog janjevačkog blaženika podrijetlom, svečano je proslavljen u nedjelju, 5. studenog u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Kistanjama, večernjim misnim slavljem koje je predvodio don Mladen Protić, župnik Rodaljica, Korlata i Popovića.

Završetak proslave jubileja 25 godina od dolaska Janjevaca u Kistanje

Proslava jubileja 25 godina od dolaska Janjevaca iz Janjeva u Kistanje (1997.-2022.) završena je svečanim koncelebriranim misnim slavljem na blagdan sv. Nikole biskupa u utorak, 6. prosinca koje je u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Kistanjama predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Proslava župne svetkovine sv. Nikole u Janjevu

Svetkovina sv. Nikole svečano je u utorak 6. prosinca proslavljena misnim slavljem u Župi sv. Nikole u Janjevu na Kosovu. Misno slavlje predvodio je malološinjski župnik i dekan don Robert Zubović.

Preminuo mons. Nikola Dučkić

Mons. Nikola Dučkić, umirovljeni župnik Župe Prikazanja Blažene Djevice Marije u Kistanjama, koji u svijesti Janjevaca živi kao „naš župnik“, preminuo je blago u Gospodinu u četvrtak, 30. prosinca u župnoj kući u Kistanjama. Sprovod don Nikole bit će u ponedjeljak 3. siječnja u 14 sati u Kistanjama.

Janjevci u Kistanjama proslavili blagdan svoga zaštitnika sv. Nikole 

Blagdan sv. Nikole biskupa kao svoga višestoljetnog nebeskog zaštitnika svečano je u ponedjeljak 6. prosinca proslavila zajednica Janjevaca nastanjenih u župi Prikazanja BDM u Kistanjama. Svečano koncelebrirano slavlje u kistanjskoj župnoj crkvi Sv. Nikole predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić, u zajedništvu s jedanaestoricom svećenika, među kojima su bili i svećenici janjevačkog podrijetla. 

1 2