Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: josip-jovic

Biskup Bogdan na 33. obljetnici pogibije Josipa Jovića

Na blagdan Uskrsa u nedjelju 31. ožujka na Plitvicama je po tradiciji svečano obilježena 33. obljetnica akcije „Plitvice“ kao i pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata. Komemoraciju na mjestu pogibije kod spomenika Josipu Joviću i molitvu za njega i sve hrvatske branitelje je predvodio vojni ordinarij u RH Jure Bogdan uz biskupskog vikara za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi fra Franu Musića te vojnog kapelana iz Sisačko-moslavačke županije don Ivu Borića.

Obilježena 31. obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića

Trideset i prva obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskoga rata, obilježena je u četvrtak 31. ožujka na Plitvičkim jezerima. Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan predvodio je molitvu za pokojnog Josipa Jovića i sve poginule hrvatske branitelje, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

SVJEDOCI VREMENA Generali Lucić i Lukić o 'Krvavom Uskrsu': Akcija Plitvice bila je prijelomna za hrvatsku politiku

U povodu 30. obljetnice munjevite akcije razbijanja okupacije Plitvičkih jezera od strane srpskih pobunjenika koju je hrvatska policija pokrenula u noći s 30. na 31. ožujak 1991. godine, a u kojoj je poginuo hrvatski redarstvenik Josip Jović, u posebnoj emisiji Hrvatskog katoličkog radija (HKR) "Sve za Hrvatsku - 30 godina od Krvavog Uskrsa" gostovali su svjedoci tog vremena general Marko Lukić, tada pomoćnik ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske te general Josip Lucić, tada zapovjednik Jedinice za posebne namjene Rakitje.

U Aržanu položen kamen temeljac za "Memorijalni centar Josip Jović"

U povodu 30. godišnjice pogibije prve žrtve u Domovinskom ratu redarstvenika Josipa Jovića u utorak, 30. ožujka, u njegovom rodnom mjestu Aržanu položeni su vijenci na njegov grob te je postavljen kamen temeljac za izgradnju Memorijalnog centra koji će nositi njegovo ime, trebao bi biti izgrađen za tri godine, a svojim sadržajima budućim naraštajima prenositi istinu o njemu i Domovinskom ratu.

29. obljetnica akcije Plitvice i pogibije Josipa Jovića

Na Plitvicama kod spomenika prvoj žrtvi Domovinskog rata Josipu Joviću u utorak 31. ožujka održana je komemoracija na 29. obljetnicu njegove smrti (Krvavi Uskrs). Na njoj je nazočio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, uz vojnog kapelana don Milenka Majića.

28. obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića

Na Plitvičkim jezerima 31. ožujka svečano je obilježena 28. obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata. Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan predvodio je molitvu za pokojnog Josipa Jovića, kao i za sve hrvatske branitelje i one koji su položili život za slobodnu Hrvatsku.