Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jubilejska-godina

Nadbiskup Peña Parra Papin posebni izaslanik u Dominikanskoj Republici

zamjenik za opće poslove u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Edgar Peña Parra predstavljat će papu Franju u Dominikanskoj Republici od 14. do 18. kolovoza, u prigodi zatvaranja Altagracijske jubilejske godine određene povodom 100. obljetnice kanonske krunidbe Gospe od Altagracije, zaštitnice te srednjoameričke zemlje objavilo je Državno tajništvo na svom Twitter računu, prenosi Vatican News.

Središnje misno slavlje jubilarne Ignacijeve godine u Osijeku

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je u osječkom Svetištu Presvetog Srca Isusova u Rezidenciji Družbe Isusove, u nedjelju, 13. ožujka 2022. središnje nadbiskupijsko misno slavlje jubilarne Ignacijeve godine, tijekom koje se obilježava 500. obljetnica njegovoga obraćenja i 400. obljetnica kanonizacije.

Predavanja na znanstvenom simpoziju o majci M. Amadeji Pavlović

U Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici u Đakovu 27. studenoga u organizaciji Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Milosrdnih sestara Svetoga Križa – Đakovo održan je znanstveni simpozij „Mulier fortis: Život i djelo majke M. Amadeje Pavlović“.

Započeo simpozij o životu i djelu majke M. Amadeje Pavlović

U prostorima Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu u subotu 27. studenoga započeo je znanstveni simpozij o temi „Mulier fortis: Život i djelo majke M. Amadeje Pavlović“, povodom 50. obljetnice njezine smrti (1971.-2021.), koji su organizirali Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Hrvatska provincija Milosrdnih sestara Svetoga Križa.

1 2